reklama

Zemiakové pagáče

Pridal/a julia dňa 20. 10. 2015 - 19:38 - Recepty julia
obrázok k receptu

reklama

zemiakové pagáče

Ingrediencie
1 gram polohrubá múka
500 gramov zemiaky
400 gramov olej
4 kusy žĺtok
35 gramov čerstvé droždie
1 polievková lyžica soľ
4 decilitre mlieko
4 polievkové lyžice sezam
1 polievková lyžica práškový cukor
1 kus vajce
Postup

Z kvasníc, cukru a trošky mlieka si pripravíme kvások.

Očistíme v šupke uvarené zemiaky, postrúhame ich, pridáme preosiatu múku, olej,  žĺtky, soľ a postupne prilievame mlieko až dostaneme primerane husté cesto. Po dôkladnom vymiesení necháme cesto odpočívať a keďže sme riadne miesili, tiež si chvíľku oddýchneme. Po cca zdvojnásobení objemu cesta si ho preložíme na dosku, rozvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky obľúbenou formičkou.  Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom, rascou, strúhaným syrom ... Pečieme pri 200 st. C cca 10 - 12 minút. 

Vyskúšajte, toto je náš rodinný recept, časom upravovaný do tejto finálnej podoby. Pagáčiky sa vždy tak rýchlo zmiznú, že niet času ich vyfotiť Váľam sa od smiechu po podlahe

Doplňujúce poznámky

400 g oleja je správne a  za 1 g múky sa ospravedlňujem, dobrú chuť želám.  Julia

Celkový čas
1 hod, 42 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
12 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

1 gram polohrubej múky? Ja viem, že ide o preklep a keby si si ho prosím ťa opravila, tak by som si rada recept vyskúšala.

kramky, Ut, 27. 10. 2015 - 16:57

Chichocem samúka ma pobavila, ale chcem sa spýtať: 400g oleja je správny údaj?

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama