Slané veterníčky s chrenovou penou

Popis

výborné jednohubky pre návštevy

Slané veterníčky s chrenovou penou - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojčasopis, ktorý som našla u svokry
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

100gramovmasla
200gramovhladkej múky
4kusyvajcia
250gramovtavený syr
100gramovmajonézy
2polievkové lyžicejemne strúhaného chrenu (dávala som už zavarený hotový)
200gramovšunky
1kusšalátu
1kusčervená paprika
1štipkasoľ

Inštrukcie

Odpaľované cesto:

Do kastróla s hrubým dnom vlejeme 250 ml vody a pridáme maslo. Vodu privedieme do varu, mierne osolíme a vysypeme do nej múku. Všetko miešame, pokým nepripravíme cesto, ktoré sa nelepí na steny kastróla. Necháme vychladnúť.

Do cesta postupne vmiešame celé vajcia. Pomocou cukrárskeho vrecúška nastriekame na plech, vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme pri 190°C asi 20 min. (záleží od typu rúry, ja som piekla trošku dlhšie).

Pripravíme si plnku:

Rozmixujeme tavený syr, majonézu, chren, papriku nakrájanú na drobné kocky, soľ, môžeme pridať petržlenovú vňať (žeruchu, pažítku....)

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

môže byť aj slané len sladké poznám ale niekedy vyskúšam ďakujeme
Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykTlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁnoZlomené srdceKvietok

Sladke robievam, tieto som dnes vyskusala a su senzacne, je to zase nieco nove dakujem za recept ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamÁnoTlieskamÁnoZlomené srdceÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoZlomené srdceZlomené srdceÁnoÁnoÁnoÁno

Áno, aj nám veľmi chutia, pre zmenu po sladkých Vianociach nám dobre padli.

vďaka za recept, toto je tá pravá torta pre mňa Chichocem saChichocem saChichocem saChichocem saChichocem saChichocem saChichocem saChichocem saChichocem sa

Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.