reklama

šlahačková plnka

dana11 , 02. 05. 2016 - 12:45

reklama

Ahojte šikovníčky,mám taku otázku,tie čo máte skusenosti.....chcem robiť krém,zákazník chce sviežy,lahký....kedže na torte bude ovocie,urobilaby som asi  pribinák...ide o to aby bol krém tuhý,lebo torta bude poschodová aby to udržalo sa spolu.....a neviem či možem použiť aj rastlinnu šlahačku....vždy som robila iba s klasika živočíšnou,neviem či s rastlinnou to ide,viem že jked sa vyšlahá ona je dosť tuhá,či to vobec bude potom sa dať rozotrieť. a tiež keby som chcela čoko variantu,tak ako na tuú???dakujem


reklama


reklama

ahoj, ja pouzivam rozne slahacky, a kedze do pribinacika sa prisýpa Olé puding, nemusís sa bat, ze to bude tiect. ak robim kremu viac, tak pridas aj viac pudingu. 

s coko pribinacikovou variantou skusenost nemam, ja robievam coko tak, ze si prevarim slahacku s cokolacou a pridam mascarpone

dana11, Po, 02. 05. 2016 - 13:03

dakujem,pribináčik viem že nebude tiecť,len keby ste nejaké iné krémy poradili podobného typu,tak aby boli hutné....pNI MI TOTIž DONIESLA VELA RASTLINNEJ šLAHAčKY aby som to vyuzila takže budem asi z nej robiť len neviem ona ked sa vyšlahaá je dosť tuhá už tak a ked tam dám pudin olé či to už nebude nerozotieratelný beton....a tu čoko to je dobrý napad s mascarpone....dakujem....prevarím a na druhý den vyšlahám apridám mascarpone že?

dadika, Po, 02. 05. 2016 - 13:40

Ahoj, rastlinná šľahačka v sebe už stužovač obsahuje, takže viac Olé ako jeden na 500ml smotany a 500g tvarohu netreba. A daj si pozor aký druh rastlinnej šľahačky to je - zväčša sú sladené, tak si daj pozor na cukor ktorý pridáš, aby si krém nemala veľmi sladký.

Z rastlinnej smotany si môžeš urobiť aj parížsku šľahačku. Smotanu dáš zohriať - len ju nesmieš prevariť, do horúcej nalámeš čokoládu v pomere 2 diely tmavej čokolády na 1 diel smotany a premiešaš. Po vychladnutí vyšľaháš.

dana11, Po, 02. 05. 2016 - 14:07

dakujem....chcela som na troške skusiť,ale tak uvidím ako bude,ved po vyšlhani uvidím kolko treba pridať...stužovač nepoužívam....aj ten stuhne krém šlahačkový dobre? šlahačku mám sladenu,taku som brala aby som už nemuseka sladiť

kazdy ma iny recept, ktory pouziva. ked pri pribinaciku das vsetky suroviny dokopy, tak az nakoniec prisypas ole puding. davas ho po troche a sama vidis, aky je, ci ho vobec treba davat. Ja napriklad davam aj stuzovac, aby som mala istotu.

pri parizskych kremoch s mascarpone vzdy privediem slahacku do varu a hned vypnem. ked vychladne, dam do chladnicky a na druhy den vymiesam a pridam mascarpone. tiez pouzivam bud ole pudingy alebo stuzovace ak treba (mam ich stale doma v zasobe pre istotu). niekedy vsak netreba.

ak mas vela slahacky, robievam aj milksheakove kremy. to vylaham slahacku s cukrom a stuzovacom, pridam mascarpone a popucene ovocie. zatial som robila len jahodovy a bananovy a mali velky uspech.

dana11, Po, 02. 05. 2016 - 14:10

tomáš pravdu že ved ked to zamiešam uvidím kolko čoho treba či je to tuhé alebo ako,len som nevedela či sa može vlastne tskto pribinák robiť aj z rastlinnej.no dakujem,skusim to,nakupim stužovačov,olé pudingy.....ja nepoužívam stužovače velmi takže kusenosti mám s nimi obmedzene

ja používam tiež rastlinnú šľahačku a pridávam do nej aj krém šľahaný nad parou, nie veľa, vtedy zostane lahká ta šľahačka, čokoládoví aj iba žltkovi, pridávam aj vanilkoví jogurt, alebo jemný tvaroh...treba poskúšať.....Úsmev...a pridávam mrazené ovocie na plnku, je lepšie, ako čerstvé

Existuje aj vyslovene že tortová šlahačka predávajú ju v pol litrovom balení je 36 % a po pridaní ešte stužovača je že fakt pevná a hustá - používam na obmazanie torty

rastlinná šlahačka u nás prepadla úplne veľmi cítiť takou umelinou, všetko robím z klasickej živočíšnej buď čerstvej alebo trvanlivej a je to ok

ole je aj čokoládový tak skús ten

dana11, Ut, 03. 05. 2016 - 12:06

Ja som dnes kupila šlahačkovu smotanu 40%...na skušku...deťom niečo urobím. ako rsatlinnu ani ja nerada používam,mne to nechutí,ale tak ked mi pani nabalila dva litre že aby som použila tu(asi si myslí že keby som kupila ja podla mojho gusta a chuti tak si asi dám 200% prirážku) tak čo už....použijem ju. čo si doniesla to má.

nana5, St, 04. 05. 2016 - 11:01

a kde kupuješ tú tortovú šľahačku ? Potrebovala by som s ňou popotierať boky torty . Na bokoch neobsychá ? Raz som dala na boky rastlinnú a spravili sa mi tam akoby prasklinky na druhý deň. Ďakujem

Iren59, Ut, 03. 05. 2016 - 11:23

presne ako píše timea, mám aj ja skúsenosť s rastlinnou šľahačkou, raz som to doma spravila, všetci na to prišli, že niečo nie je v poriadku so šľahačkou, že má inú chuť a pod... a už viac nie! Robím len z klasickej živočíšnej čerstvej, z trvanlivej som ešte nerobila, ale určite vyskúšam

u nás tiež rastlinné šľahačky prepadli na celej čiare, skúšala som všelijaké značky, ale spoznali, že krém je iný, aj keď som dala polovicu živočíšnej a polovicu rastlinnej.

Ja používam Len rastlinnú šľahačku A V pohode sa rozotrie aj stuhnuta A coko varianta . Deň dopredu rozpustit V šľahačke čokoládu A na druhý deň vyšľahat. Ja som pridávala aj rumovy cukor A bolo to mnam:)
reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama