Severínky s karamelovým krémom.

Popis

Niečo ako laskonka,vélmi chutné

Severínky s karamelovým krémom. - recept

Zhrnutie

Výnos
70 ks
Zdrojmimibazar
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

Kolieska
4kusybielka
310gramovpraskový cukor
250gramovorechov
30gramovmaizeny
40gramovčokolády
krém
3kusyvajcia
3polievkové lyžicekryštálový cukor
250gramovmasla
1⁄2plechovkakaramelové salko

Inštrukcie

Kolieska:

  • 4 bielky z vajec M,
  • 310 g práš.cukru,
  • 255 g mletých orechov
  • 35 g. maizény /zemiak.škrob/
  • 40 g strúhanej tmavej, čokolády

Z bielkov a práš.cukru vyšlaháme tuhý sneh. Pridáme orechy, škrob a strúhanú čokoládu. Premiešame jemne lopatkou. Dáme do vrecka s hladkou špičkou a striekame na vymastený a vysypaný plech kolieska vo veľkosti väčšej mince. Môžu byť aj väčšie kto ako chce. Pečieme vo vyhriatej 180stup. trúbe asi 5-8min a potom teplotu stiahneme na sušenie ešte asi 10min. Musia sa pekne dvihnúť a držať tvar. Hotové sú celkom vysušené. Ak budete dávať druhý plech, znovu vyhrejte na 180 stup., inak sa vám kolieska roztečú,nebudú držať tak pekne.

Krém:

  • 3 vajcia
  • 3 PL. kryšt. cukru
  • 250 g masla
  • 1/2 plechovky karamelového salka

Vajíčka a cukor šľaháme nad parou. Po vychladnutí  vyšľaháme s  maslom a  karamelovým salkom. Vrch ozdobíme čokoládou.

Poznámky

Nech sa vám vydaria,sú fakt výborné.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Vyzeraju uzasne,mali tam byt skôr.Urcite vyskusam.Moc dakujem.Mas senzacne recepty.

Vyplazený jazykVyplazený jazyk Ďakujeme.. do toho krému idú bielky.. nie žltky? ( ja len pre istotu Hambím sa )

Prepáčte jasné že celé vajcia.Som sa pomýlila.

dakujeme za super recept Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

Vďaka.. Bozkávam

Áno

Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

Mnaaam, vyzeraju skvostne! Dakujem za dalsi receptik!

...a čo my, teliatka? Hambím sa
ten sneh s cukrom robím nad parou? Hambím sa

..aha, v zátvorke - nie nad paru Chichocem sa (veď vravím, teliatka Hambím sa )

vyzerá to úžasne

ÁnoÁnoÁno

severínky som bez menších problémov zvládla, len by som potrebovala poradiť s tou plnkou. Nemám žiadne skúsenosti s plnkami nad parou a tak to aj dopadlo: plnka sa mi zrazila Smútok mohol by mi niekto prezradiť presný postup...poprosím taký po lopate Úsmev a ďakujem za super recept, laskonky máme radi a táto varianta ma zaujala...už len to dotiahnúť do úspešného konca Váľam sa od smiechu po podlahe

?Mne sa nad parou ešte nikdá nezgrcla ak robím takto - vajcia šľahám s cukrom nad parou do zblbnutia (samozrejme, nie v plastovom - aj také tu už bolo Chichocem sa )Ak sú len 3, tých 35 minút by malo stačiť - tu znova podotknem - vajcia musia prejsť tepelnou úpravou, preto tak dlho.To že už sú uvidíš podľa farby a podľa toho že sa ti už nebude chcieť bo to bude husté jak sviňa.Dám to bokom a pridám všetko ostatné (maslo nakrájané na 5 častí,....)Tým zabezpečím že na 100% bude mať za hodinu maslo rovnakú teplotu ako vajcia.Po hodine, dvoch vyšľahám. Úsmev

tak toto musím vyskúšať, severinka

ÁnoÁnoÁnoÁno

tak severinky u severinky mali úspech, boli výborní

Tak toto určite vyskúšam, lebo to musí byť neskutočná dobrota. A ešte sú aj vééééľmi peknučké.

TlieskamTlieskamTlieskam

Aj mne sa veľmi páčia, určite vyskúšam.Ďakujem za receptík. ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

Vyzerá to super a na kolko stupňov sušuť?Ďakujem

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.