reklama

"seknutý" krém

Ivca47 , 12. 03. 2011 - 18:38

reklama

Ahojte šikuľky,
poslednú dobu mám akýsi pech na krém.Stále robím taký istý maslovo-pudingový, je krásne nadýchaný a keď stuhne, tak je akýsi seknutý. Neviete, čím to môže byť? Ako šľaháte krém vy? Plačem

Pozrite si aj


reklama


reklama

No ja som tento problém kedysi dávnejšie mala takisto Smútok , ale to som robila puding z 500ml mlieka+1 puding uvariť a potom som všľahala maslo. Po stuhnutí sa mi tiež sekol Smútok , nie moc, ale nebol pekne hladký Mlčím . Až neskôr som prišla nato, robiť hustejší puding, aby sa tekutina v chlade nevyzrážala. A takisto by mali mať obe ingrediencie rovnakú teplotu pri spracovaní. Lepšie poradiť neviem, ale určite dievčatá poradia... Mrkám

Ivca47, So, 12. 03. 2011 - 18:57

ja robím 500 ml mlieka(plnotučného) + 2 pudingy ... pri šľahaní majú maslo aj puding rovnakú teplotu... všetko dodržiavam- vďaka tejto stránke a veľmi ochotným šikuľkám Tlieskam Kvietok to všetko viem... len nechápem, prečo mi to robí Smútok

vroni, So, 12. 03. 2011 - 19:04

Ja som na tejto stranke citala, ze ked puding vychladne, najskor ho vyslahat s ponornym mixerom a az potom ho pomali pridavat do (s rucnym mixerom)vyslahaneho masla . Ja to robim len takto a vzdy je krasne hladky. Kvietok Slnko Kvietok vela stastia

Sisja, So, 12. 03. 2011 - 19:06

Ja dávam do ešte horúceho pudingu cca 1/3 masla, prešľahám a nechám vychladnúť. Potom vmiešam zvyšné maslo Kvietok

Ja som postupne prišla na to, že sa mi krém sekne keď je puding riedky alebo ešte poriadne nevychladol... teraz robím puding z dvoch zlatých klasov a pol litra mlieka, počkám kým vychladne a ešte ho dám na chvíľu do chladničky, potom postupne zašľahávam maslo a je to ok.

anusa, So, 12. 03. 2011 - 19:20

dievčence ja ked si uvarím krém tak ho stále premiešavam až do vychladnutia nikdy ho nenechám len tak vychladnúť a mám ho krásny jemný a hladučký Áno Áno Áno dám vám radu Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa obyčajne si sadnem k počítaču a miešam medzi pozeraním Kvietok Kvietok Kvietok

eva.s, So, 12. 03. 2011 - 19:27

Ja varím puding z nízkotučného mlieka , všimla som si že párkrát keď som urobila krém z polotučného mlieka bol po vymiešaní s maslom zrazený a bez ohľadu na teplotu masla . Už používam len nízkotučné a mám pokoj Mrkám

Nemyslím, že v tom je problém, bežne som robila puding aj z domáceho kravského mlieka a bol v poriadku...

hanni, So, 12. 03. 2011 - 19:44

vyslahaj si trocha masla,alebo heri,co davas,a postupne do toho masla,po lyziciach zaslahaj seknuty krem,napravi sa,mne to tu poradili mudre zienky

klara37, So, 12. 03. 2011 - 20:12

presne ako vravi hanni daj polku masla a pomali primiesavaj seknuty krem a uvidis,ze bude dobry ale aj ked das malo masla do kase tak sa lubi seknut lebo je malo maslovy....tot moja skusenost Prekvapenie Chichocem sa Bozkávam Torta

mia55, So, 12. 03. 2011 - 20:58

Moja skúsenosť seknutý krém v nádobe ktorá sa dá položiť na sporák, chvíľu nahrejem aby sa na dne začal topiť odložím, ponorím šľahač na jednom mieste v strede šľahám kým krém nenadobúda hladkosť a potom postupne priberám kol do kola ostatný krém. Slnko Slnko Slnko Slnko Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok

sio, So, 12. 03. 2011 - 21:17

mne sa to stávalo tiež,raz mi jedna kočka poradila aby som pridala k pudingu ešte hladkú múku a odvtedy nemám problém(1l mlieka,4 zlaté klasy a pol lyžica hl.múky)

ja dávam na 4dcl polotučného mlieka jeden puding. Nechám vychladiť, vymixujem zvlášť a až potom zapracovávam do masla. A nerozmýšľala si Ivca, že by to mohlo byť aj maslom? Teraz už je každé druhé šidené a nahnané kto vie čím

Ahoj ivca aj ja som mala tento problem a zistila som ze to robia niektore masla, je sice napisane ze 82% ale v skutocnosti nik nevie kolko to presne je , vyskusaj nabuduce inu znacku, mne to pomohlo!!!!

alager, So, 12. 03. 2011 - 22:10

Treba dobre vyšľahať najskôr maslo, do peny, až potom pridať puding a znova dobre vymiešať.

Ja varím krém tiež klasika 0,5 l mlieka a 2 pudingy podľa chuti,určite nemiešam kým vychladne,veď niekedy mi chladnú aj 3 - 4 misky ale hneď na horúci puding pritlačím mikroténový sáčik. Keď je puding studený vyšľahám ho sám, maslo tiež samé a potom pomaly pridávam ten vyšľahaný puding do masla. Ale dlhší čas už čítam komentáre na zrazený krém a ešte som sa nedočítala o jednom mojom postrehu. Keď som šľahala krém v plastovej miske nebol taký pekný ako v nerezovej, sklenej, porcelánovej alebo v obyčajnom plechovom vandlíku po babke. V umelej miske bol krém akoby zrazený keď som sa tak bližšie pozrela. Nie úplne seknutý ale mne sa nepáčil. Takže môj postreh - nikdy viac na maslový krém umelá miska! Nepostrehli ste to už niekto?

AnaP, So, 12. 03. 2011 - 22:42

Daniela 73 toto som zistila tiež,ale ja robievam krémy nad parou,a tak som si nebola s tým celkom istá.

Hudy, So, 12. 03. 2011 - 23:25

Prosím vás, možno blbá otázka, ako vyšľaháte maslo do peny? Ponorným mixérom alebo ručným? Vďaka Chichocem sa

alager, Ne, 13. 03. 2011 - 07:29

No ja mám taký starý veľký mixér, robot. A tam robím všetko na ňom, šupnem tam maslo a nechám dobre vyšľahať. Medzitým si nachystám puding a všetko ostatné, čo budem potrebovať. Výhoda je, že mám obidve ruky voľné. Mrkám

JANAAB, So, 12. 03. 2011 - 23:56

rozhodne musí byť teplota pudingu a masla podobná a najprv vyšľahaj maslo a potom aj puding a spoj, keď sa sekne jednoducho ohrej a vyšľahaj a bude dobrý, keď si pudingový krém urobíš nedávaj ho do chladničky a hneď použí, lebo vytiahnutý s chladničky rád sekne, keď už, nechaj ho povoliť samotný bez šľahania, nemá proste rád miešania viacerích teplôt, to mám odškúšané po 13 rokoch pečenia, takže toľko odo mňa

Sausen, Ne, 13. 03. 2011 - 12:16

presne som isla pisat olej!pri slahani vliat cca stamprlu,od oka,alebo podla konzistencie a je uuplne jemnucky potom,uz to inak nerobim a mam pokoj Pohoda

sona7, Ne, 13. 03. 2011 - 15:00

...ja si myslim,ze to je masnotou,lebo niekedy ked miesam samotne maslo nieje take hladke ako by malo byt...

adamira, Ne, 13. 03. 2011 - 18:10

JA som si viac krat kupila "bratislavske rezy" a bol tam seknuty krem...nuz co nuz....pudingove kremy su raz asi take....

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama