"seknutý" krém
Pozrite si aj
No ja som tento problém kedysi dávnejšie mala takisto , ale to som robila puding z 500ml mlieka+1 puding uvariť a potom som všľahala maslo. Po stuhnutí sa mi tiež sekol
, nie moc, ale nebol pekne hladký
. Až neskôr som prišla nato, robiť hustejší puding, aby sa tekutina v chlade nevyzrážala. A takisto by mali mať obe ingrediencie rovnakú teplotu pri spracovaní. Lepšie poradiť neviem, ale určite dievčatá poradia...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím 500 ml mlieka(plnotučného) + 2 pudingy ... pri šľahaní majú maslo aj puding rovnakú teplotu... všetko dodržiavam- vďaka tejto stránke a veľmi ochotným šikuľkám
to všetko viem... len nechápem, prečo mi to robí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som na tejto stranke citala, ze ked puding vychladne, najskor ho vyslahat s ponornym mixerom a az potom ho pomali pridavat do (s rucnym mixerom)vyslahaneho masla . Ja to robim len takto a vzdy je krasne hladky.
vela stastia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja dávam do ešte horúceho pudingu cca 1/3 masla, prešľahám a nechám vychladnúť. Potom vmiešam zvyšné maslo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som postupne prišla na to, že sa mi krém sekne keď je puding riedky alebo ešte poriadne nevychladol... teraz robím puding z dvoch zlatých klasov a pol litra mlieka, počkám kým vychladne a ešte ho dám na chvíľu do chladničky, potom postupne zašľahávam maslo a je to ok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčence ja ked si uvarím krém tak ho stále premiešavam až do vychladnutia nikdy ho nenechám len tak vychladnúť a mám ho krásny jemný a hladučký
dám vám radu
obyčajne si sadnem k počítaču a miešam medzi pozeraním
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja varím puding z nízkotučného mlieka , všimla som si že párkrát keď som urobila krém z polotučného mlieka bol po vymiešaní s maslom zrazený a bez ohľadu na teplotu masla . Už používam len nízkotučné a mám pokoj
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nemyslím, že v tom je problém, bežne som robila puding aj z domáceho kravského mlieka a bol v poriadku...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyslahaj si trocha masla,alebo heri,co davas,a postupne do toho masla,po lyziciach zaslahaj seknuty krem,napravi sa,mne to tu poradili mudre zienky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne ako vravi hanni daj polku masla a pomali primiesavaj seknuty krem a uvidis,ze bude dobry ale aj ked das malo masla do kase tak sa lubi seknut lebo je malo maslovy....tot moja skusenost
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Moja skúsenosť seknutý krém v nádobe ktorá sa dá položiť na sporák, chvíľu nahrejem aby sa na dne začal topiť odložím, ponorím šľahač na jednom mieste v strede šľahám kým krém nenadobúda hladkosť a potom postupne priberám kol do kola ostatný krém.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mne sa to stávalo tiež,raz mi jedna kočka poradila aby som pridala k pudingu ešte hladkú múku a odvtedy nemám problém(1l mlieka,4 zlaté klasy a pol lyžica hl.múky)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja dávam na 4dcl polotučného mlieka jeden puding. Nechám vychladiť, vymixujem zvlášť a až potom zapracovávam do masla. A nerozmýšľala si Ivca, že by to mohlo byť aj maslom? Teraz už je každé druhé šidené a nahnané kto vie čím
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dávam len 82%-né maslo... na to si dávam pozor ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj ivca aj ja som mala tento problem a zistila som ze to robia niektore masla, je sice napisane ze 82% ale v skutocnosti nik nevie kolko to presne je , vyskusaj nabuduce inu znacku, mne to pomohlo!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Treba dobre vyšľahať najskôr maslo, do peny, až potom pridať puding a znova dobre vymiešať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja varím krém tiež klasika 0,5 l mlieka a 2 pudingy podľa chuti,určite nemiešam kým vychladne,veď niekedy mi chladnú aj 3 - 4 misky ale hneď na horúci puding pritlačím mikroténový sáčik. Keď je puding studený vyšľahám ho sám, maslo tiež samé a potom pomaly pridávam ten vyšľahaný puding do masla. Ale dlhší čas už čítam komentáre na zrazený krém a ešte som sa nedočítala o jednom mojom postrehu. Keď som šľahala krém v plastovej miske nebol taký pekný ako v nerezovej, sklenej, porcelánovej alebo v obyčajnom plechovom vandlíku po babke. V umelej miske bol krém akoby zrazený keď som sa tak bližšie pozrela. Nie úplne seknutý ale mne sa nepáčil. Takže môj postreh - nikdy viac na maslový krém umelá miska! Nepostrehli ste to už niekto?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak na 0,5l pudingu dáš 2 maslá, tak sa určite nesekne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Daniela 73 toto som zistila tiež,ale ja robievam krémy nad parou,a tak som si nebola s tým celkom istá.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím vás, možno blbá otázka, ako vyšľaháte maslo do peny? Ponorným mixérom alebo ručným? Vďaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ja mám taký starý veľký mixér, robot. A tam robím všetko na ňom, šupnem tam maslo a nechám dobre vyšľahať. Medzitým si nachystám puding a všetko ostatné, čo budem potrebovať. Výhoda je, že mám obidve ruky voľné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
rozhodne musí byť teplota pudingu a masla podobná a najprv vyšľahaj maslo a potom aj puding a spoj, keď sa sekne jednoducho ohrej a vyšľahaj a bude dobrý, keď si pudingový krém urobíš nedávaj ho do chladničky a hneď použí, lebo vytiahnutý s chladničky rád sekne, keď už, nechaj ho povoliť samotný bez šľahania, nemá proste rád miešania viacerích teplôt, to mám odškúšané po 13 rokoch pečenia, takže toľko odo mňa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
MNE ked sekne krém, zašlahám trošičku oleja
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne som isla pisat olej!pri slahani vliat cca stamprlu,od oka,alebo podla konzistencie a je uuplne jemnucky potom,uz to inak nerobim a mam pokoj
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...ja si myslim,ze to je masnotou,lebo niekedy ked miesam samotne maslo nieje take hladke ako by malo byt...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
JA som si viac krat kupila "bratislavske rezy" a bol tam seknuty krem...nuz co nuz....pudingove kremy su raz asi take....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte šikuľky,
poslednú dobu mám akýsi pech na krém.Stále robím taký istý maslovo-pudingový, je krásne nadýchaný a keď stuhne, tak je akýsi seknutý. Neviete, čím to môže byť? Ako šľaháte krém vy?