reklama

riedky krém

nana5 , 16. 05. 2011 - 13:01

reklama

Čaute ženičky, cez víkend som robila tortu pre nás .A krém ,ktorým som plnila mi po 1/2 hod , keď bola torta vybraná z chladničky mäkkol a torta sa tým pádom horšie krájala. Krém som robila z 300 ml mlieka ,1 čoko puding ( od babičky) po vychladnutí som doňho zamiešala 125 g palmarínu a 200 g nutely.Prečo mi ten krém tak mäkkol?Je to tou nutelou alebo pudingom-nebol až tak hustý ako zo zlatého klasu. Ak je v lete teplo , pridávate do plky aj stužený tuk , aby napríklad svadobná torta vydržala na stole niekoľko hodín a nebol problém pri krájaní ? Ešte sa chcem opýtať na tvarohový krém-ak ho spravím z rastlinnej šľahačy a jemného tvarohu a chcem plniť tortu -aby nebol riedky a dal sa dobre krátať, mám tam pridať želatínový stužovač alebo želatínu ?

Pozrite si aj


reklama


reklama

Kazuso, Po, 16. 05. 2011 - 13:23

125 g palmarínu je málo na toľko pudingu a nutely. Na tvarohový krém používam šľahačku v prášku a pre istotu pridám aj lyžičku želatíny /používam tú na teplé aj studené použitie/ Občas na zmenu chuti pridávam aj hustý jogurt. S inou šľahačkou nemám skúsenosti.

ja vždy dávam maslo v pomere k mlieku 1:1 - dala by som min. 30 dg masla Úsmev

Dala si do pudingu veľa mlieka, ja keď robím maslovo pudingový krémn tak dávamn a jeden puding dr. oetker 100 ml mlieka a jedno celé maslo , poprípade tiež pridám nutely podľa chuti a ovocné krémy robím tak ako sa robí klasický trasený krém a pridám do toho ešte jemný tvaroh alen jemne premiešam nepridávam žiadnu želatinu a je super pekne drží aj keď je dlhšie torta vytiahnutá.

Meggie klasika spravíš trasený ako robievaš a potom pridáš jeden alebo dva jemné tvarohy netučné podľa množstva a je mňamkový

do tvarohového krému netreba žiadny stužovač, keď dáš rastlinnú smotanu... vyšľahaj si zvlášť smotanu a zvlášť jemný tvaroh s práškovým cukrom a potom zmiešaj dokopy.. krém bude pevný, robievam ho často :)

125gramov palmarin je jednoznacne malo ved to ako keby si tam nemala nic aspon 250 alebo 300 gr palmarin Kvietok

Lorna, Po, 16. 05. 2011 - 13:50

Podľa mňa to spravila tá Nutela.. Ja bežne robím krémy nie veľmi maslové, aby neboli ťažké a tuhé. Na 400 ml mlieka dávam 6 dkg zlatého klasu a 10 dkg masla..

AmikaH, Po, 16. 05. 2011 - 13:53

Podľa mňa treba zvoliť opačný postup. Vyšľahať palamrin s nutelou a do toho zašľahávať vychladnutý puding. Opačný postu je iba pri plnke na krémeš. Toho palmarinu môžeš dať viac. Slnko

To kto vás učil dávať do plnky Palmarín? Keď už dávate takéto umelé rastlinné náhrady, tak by to mala byť Hera alebo Helia, tie sú určené na plnky, Palmarín nie je tuk určený na plnky...ja osobne by som aj tak nič z tohoto do plniek nedávala a ani nedávam !!! nie je nad plnku z riadneho masla....

Kazuso, St, 18. 05. 2011 - 08:45

Rôznym ľudom chutia rôzne veci. Moja známa používa Palmarin na chleba namiesto masla a k tomu kyslú uhorku. Vraj to chutí božsky Úsmev Takže Palmarin v plnke ma neprekvapuje.

pre lienocka013: zažila som tu suprovú pravú maslovú plnku v torte, kt. neprežila ani 5 km presunu autom-tak sa to všetko vozilo a kým torta dorazila do ciela, bolo divné čudo, ktoré sme vyše 2 hodín látali, aby to ako tak vyzeralo k svetu. možno aj chyba bola v slabom zachladení,ale o maslovej plnke sa asi niekomu bude snívať a myslím, že už po nej až tak netúži...každý má inú skúsenosť, neodsudzovala by som palmaríny a podobné produkty...

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama