riedky krém
Pozrite si aj
125 g palmarínu je málo na toľko pudingu a nutely. Na tvarohový krém používam šľahačku v prášku a pre istotu pridám aj lyžičku želatíny /používam tú na teplé aj studené použitie/ Občas na zmenu chuti pridávam aj hustý jogurt. S inou šľahačkou nemám skúsenosti.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja vždy dávam maslo v pomere k mlieku 1:1 - dala by som min. 30 dg masla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dala si do pudingu veľa mlieka, ja keď robím maslovo pudingový krémn tak dávamn a jeden puding dr. oetker 100 ml mlieka a jedno celé maslo , poprípade tiež pridám nutely podľa chuti a ovocné krémy robím tak ako sa robí klasický trasený krém a pridám do toho ešte jemný tvaroh alen jemne premiešam nepridávam žiadnu želatinu a je super pekne drží aj keď je dlhšie torta vytiahnutá.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mirka ten ovocný ma zaujíma :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Meggie klasika spravíš trasený ako robievaš a potom pridáš jeden alebo dva jemné tvarohy netučné podľa množstva a je mňamkový
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
do tvarohového krému netreba žiadny stužovač, keď dáš rastlinnú smotanu... vyšľahaj si zvlášť smotanu a zvlášť jemný tvaroh s práškovým cukrom a potom zmiešaj dokopy.. krém bude pevný, robievam ho často :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
125gramov palmarin je jednoznacne malo ved to ako keby si tam nemala nic aspon 250 alebo 300 gr palmarin
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podľa mňa to spravila tá Nutela.. Ja bežne robím krémy nie veľmi maslové, aby neboli ťažké a tuhé. Na 400 ml mlieka dávam 6 dkg zlatého klasu a 10 dkg masla..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podľa mňa treba zvoliť opačný postup. Vyšľahať palamrin s nutelou a do toho zašľahávať vychladnutý puding. Opačný postu je iba pri plnke na krémeš. Toho palmarinu môžeš dať viac.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To kto vás učil dávať do plnky Palmarín? Keď už dávate takéto umelé rastlinné náhrady, tak by to mala byť Hera alebo Helia, tie sú určené na plnky, Palmarín nie je tuk určený na plnky...ja osobne by som aj tak nič z tohoto do plniek nedávala a ani nedávam !!! nie je nad plnku z riadneho masla....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Rôznym ľudom chutia rôzne veci. Moja známa používa Palmarin na chleba namiesto masla a k tomu kyslú uhorku. Vraj to chutí božsky Takže Palmarin v plnke ma neprekvapuje.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pre lienocka013: zažila som tu suprovú pravú maslovú plnku v torte, kt. neprežila ani 5 km presunu autom-tak sa to všetko vozilo a kým torta dorazila do ciela, bolo divné čudo, ktoré sme vyše 2 hodín látali, aby to ako tak vyzeralo k svetu. možno aj chyba bola v slabom zachladení,ale o maslovej plnke sa asi niekomu bude snívať a myslím, že už po nej až tak netúži...každý má inú skúsenosť, neodsudzovala by som palmaríny a podobné produkty...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Čaute ženičky, cez víkend som robila tortu pre nás .A krém ,ktorým som plnila mi po 1/2 hod , keď bola torta vybraná z chladničky mäkkol a torta sa tým pádom horšie krájala. Krém som robila z 300 ml mlieka ,1 čoko puding ( od babičky) po vychladnutí som doňho zamiešala 125 g palmarínu a 200 g nutely.Prečo mi ten krém tak mäkkol?Je to tou nutelou alebo pudingom-nebol až tak hustý ako zo zlatého klasu. Ak je v lete teplo , pridávate do plky aj stužený tuk , aby napríklad svadobná torta vydržala na stole niekoľko hodín a nebol problém pri krájaní ? Ešte sa chcem opýtať na tvarohový krém-ak ho spravím z rastlinnej šľahačy a jemného tvarohu a chcem plniť tortu -aby nebol riedky a dal sa dobre krátať, mám tam pridať želatínový stužovač alebo želatínu ?