
Martuška 123 | Žĺtkovo-čokoládové rezy v oblátke
Ľahučké orechové cesto s plnkou šľahanou nad parou v oblátke.
Ingrediencie
tortové oblátky | ||
12 | kusy | bielok |
12 | polievkové lyžice | práškový cukor |
200 | gramov | vlašské orechy |
100 | gramov | čokoláda |
3 | polievkové lyžice | hladká múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
12 | kusy | žĺtok |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
500 | gramov | maslo |
Postup
Vyšľahám sneh z bielkov, zašľahám cukor, pridám mleté orechy, premiešame so strúhanou čokoládou, múkou a práškom do pečiva.
Cesto upečiem na papieri na pečenie pri teplote 190 stup. asi 20-25 min.
Plnku pripravím nad parou: Do vhodnej nádoby dám nad paru žĺtky, práškový cukor a vanilkový cukor a šľahám do zhustnutia (konzistencia tuhnúcej šľahačky) .
Dobrú chuť!
Po vychladnutí žĺtkovú masu postupne vmiešam do vymiešaného masla.
Na vychladnuté cesto navrstvím polovicu plnky, prikryjem oblátkami, pomocou druhého plechu otočím, navrstvím druhú časť plnky, prikryjem oblátkami a je hotovo.
Zákusok zaťažím a dám do chladu. Krájam až na druhý deň.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Tiramisu kocky
Bejč | Tiramisu kocky
Tiramisu kocky
Vynikajúci zákusok s kakaovým korpusom, kávovou náplňou, piškótami a šľahačkou v štýle obľúbeného tiramisu dezertu.
Parížsky trojuholník s višňami
Bejč | Parížsky trojuholník s višňami
Parížsky trojuholník s višňami
Výborný čokoládový zákusok s parížskym krémom, sviežou višňovou náplňou a čokoládovou polevou.