
Trošku prácny, ale výsledok stojí za to.
Svetlá piškóta: | ||
4 | kusy | vajce |
80 | gramov | práškový cukor |
80 | gramov | polohrubá múka |
Tmavá piškóta: | ||
4 | kusy | vajce |
80 | gramov | práškový cukor |
80 | gramov | polohrubá múka |
1 | polievková lyžica | kakao |
Krém: | ||
280 | gramov | maslo |
2 | decilitre | voda |
30 | gramov | hladká múka |
150 | gramov | práškový cukor |
trocha | rum | |
želé cukríky | ||
Dokončenie: | ||
čokoládová poleva |
Cesto:
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do husta a opatrne vmiešame múku. Rozotrieme na plech s papierom na pečenie. Upečieme dve piškóty, svetlú a tmavú. Tmavú piškótu upečieme rovnako, ako svetlú, akurát jednu PL múky nahradíme jednou PL kakaa.
Krém:
Na krém si z 30 g masla a 30 g múky a 2 dl vody uvaríme svetlý bešamel, ktorý necháme vychladnúť. Zvlášť vymiešame zvyšné maslo s cukrom, môžeme pridať trochu rumu (2-3 PL) a postupne pridávame vychladnutý bešamel a vymiešame hladký krém.
Z upečených plátov si narežeme 5 cm pásy, budeme mať 4 svetlé a 4 tmavé pásy + asi 8cm zvyšok z každého plátu, ktorý použijeme na spodok strechy.
Jednotlivé pláty striedavo (svetlý, tmavý) zlepujeme krémom a pridávame na drobno nakrájané želé cukríky. Budeme mať 2 nohavice, každá po 4 pláty.
Dáme poriadne vychladiť do chladničky, prípadne na hodinu do mrazničky (bude sa lepšie krájať).
Následne rezy po dĺžke prekrojíme po uhlopriečke veľkým nožom. Každú nohavicu mám na hrane pracovnej dosky a nožom kopírujem roh piškóty a hranu pracovnej dosky.
Rozkrojené kusy postavíme k sebe tak, aby tvorili strechu a zlepíme ich zvyšným krémom. Krémom natrieme aj široký plát, na ktorý strechu položíme. Pomocou pečiaceho papiera ľahko pritlačíme a vytvarujeme strechu do špičky.
Dáme vychladiť a potom polejeme čokoládovou polevou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty