
...alebo odpaľované cesto ako krémeš na plechu. Aj takto si môžeme uľahčiť ak nemusia byť veterníky.
Cesto: | ||
250 | millilitrov | voda |
125 | gramov | stužený tuk |
150 | gramov | hladká múka |
6 | kusy | vajce |
Plnka: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
300 | gramov | cukor krupica |
150 | millilitrov | voda |
2 | kusy | Zlatý klas |
2 | kusy | žĺtok |
250 | gramov | maslo |
500 | millilitrov | smotana 33% |
Do vody dáme tuk a necháme zovrieť, pridáme múku za stáleho miešania a necháme variť - odpaľovať kým sa cesto nespojí. Odstavíme a necháme chvíľku vychladnúť, potom postupne pridávame vajíčka a dobre vždy vyšľaháme.
Cesto rozdelíme na 2 časti, každú rozotrieme na plech s papierom na pečenie. Ja si papier namočím a pokrčený dám na plech. Pečiem vo vyhriatej rúre na 200° približne 15 min. - cesto sa nám pri pečení nadvihne a vytvorí tzv. veľhory. Po upečení necháme cestá vychladnúť.
Plnka - z cukru urobíme karamel, zalejeme vodou a necháme rozvariť, v mlieku rozmiešame zlatý klas a žĺtka. Pridáme k rozvarenému karamelu a uvaríme na puding. Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Maslo prešľaháme a postupne pridávame vychladnutú karamelovú hmotu. Krém natrieme na plát cesta, na to natrieme vyšľahanú šľahačku a prikryjeme druhým plátom. Vrch môžeme pofŕkať čokoládou alebo len posypať cukrom.
Komu sa zdá byť koláč veľký odporúčam urobiť z polovičnej dávky do okrúhlej formy a máme ho v tvare torty.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty