
Špice ako z cukrárne s bielou alebo tmavou polevou.
Krém: | ||
350 | millilitrov | mlieko |
50 | gramov | Zlatý klas |
65 | gramov | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
40 | gramov | čokoláda |
150 | gramov | margarín |
150 | gramov | maslo |
Poleva: | ||
100 | gramov | čokoláda |
50 | gramov | kokosový olej |
Náplň: | ||
200 | millilitrov | vaječný likér |
prášková šľahačka | ||
20 | gramov | kakao |
25 | kusy | okrúhle piškóty |
Mlieko, kryštálový a vanilkový cukor spolu so Zlatým klasom dáme variť. Uvaríme puding, do ktorého pridáme bielu alebo mliečnu čokoládu. Ak dávame mliečnu pridáme ešte 20 g kakaa.
Keď nám masa vychladne, pomaly postupne pridávame maslo spolu z margarínom a poriadne vyšľaháme.
Vyšľahaný krém dáme na 15 min do chladničky.
Po vybratí dáme krém do cukrárskeho vrecka a striekame pomocou cukrárskej špičky na piškóty.
Špičky dáme do chladničky na 2 hodiny a potom plníme náplňou.
Náplň si pripravíme tak že vymiešame práškovú šľahačku s vaječným likérom a dáme do chladničky troska stuhnúť.
Naplnené likérom dáme na pól hodinku do chladničky. Stuhnuté vyberieme a dokončíme špičky čiapočkou z krému.
Opäť dáme stuhnúť do chladničky a medzitým si spravíme polevu.
Ak sme robili špičky klasické dáme mliečnu čokoládu a ak biele dáme bielu čokoládu. Rozpustime nad parou a pridáme kokosový olej. Vo vychladnutej poleve namáčame špice a dáme odkvapkávať na mriežku a odložíme hotové špice do chladničky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty