reklama

Špice

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 13. 03. 2020 - 13:25 - Recepty Sandra Hvilová
Špice, Recepty na zákusky, Sandra Hvilová

reklama

Špice ako z cukrárne s bielou alebo tmavou polevou.

Ingrediencie
Krém:
350 millilitrov mlieko
50 gramov Zlatý klas
65 gramov kryštálový cukor
1 balík vanilkový cukor
40 gramov čokoláda
150 gramov margarín
150 gramov maslo
Poleva:
100 gramov čokoláda
50 gramov kokosový olej
Náplň:
200 millilitrov vaječný likér
  prášková šľahačka
20 gramov kakao
25 kusy okrúhle piškóty
Postup

Mlieko, kryštálový a vanilkový cukor spolu so Zlatým klasom dáme variť. Uvaríme puding, do ktorého pridáme bielu alebo mliečnu čokoládu. Ak dávame mliečnu pridáme ešte 20 g kakaa.

Keď nám masa vychladne, pomaly postupne pridávame maslo spolu z margarínom a poriadne vyšľaháme.

Vyšľahaný krém dáme na 15 min do chladničky.

Po vybratí dáme krém do cukrárskeho vrecka a striekame pomocou cukrárskej špičky na piškóty.

Špičky dáme do chladničky na 2 hodiny a potom plníme náplňou.

Náplň si pripravíme tak že vymiešame práškovú šľahačku s vaječným likérom a dáme do chladničky troska stuhnúť.

Naplnené likérom dáme na pól hodinku do chladničky. Stuhnuté vyberieme a dokončíme špičky čiapočkou z krému.

Opäť dáme stuhnúť do chladničky a medzitým si spravíme polevu.

Ak sme robili špičky klasické dáme mliečnu čokoládu a ak biele dáme bielu čokoládu. Rozpustime nad parou a pridáme kokosový olej. Vo vychladnutej poleve namáčame špice a dáme odkvapkávať na mriežku a odložíme hotové špice do chladničky. 

Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
5 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama