reklama

Ružové likérové špice

Pridal/a aramana dňa 14. 11. 2021 - 16:27 - Recepty aramana
Ružové likérové špice, Recepty na zákusky, aramana

aramana | Ružové likérové špice


reklama

Jahodovo punčové špice plnené zahusteným vaječným likérom.

Ingrediencie
Buflery - piškóty pod špice:
50 gramov hladká múka
10 gramov kukuričný škrob
35 gramov práškový cukor
3 kusy vajce
Krém:
1⁄2 liter mlieko plnotučné
1 balík jahodový puding
1 polievková lyžica hladká múka
125 gramov maslo
125 gramov Hera
200 gramov biela čokoláda
2 polievkové lyžice kryštálový cukor
  punčová esencia
Náplň:
200 millilitrov vaječný likér
1 balík šľahačka v prášku
Poleva:
300 gramov jahodová poleva
50 gramov Cera
Postup

Vôbec sa netreba trápiť s pečním buflerov, stačia aj obyčajné piškóty.

Buflery: Žĺtka vyšľaháme s polovicou cukru na tuhú penu a vmiešame do nich polovicu múky zmiešanej so škrobom. Bielky vyšľaháme s druhou polkou cukru a potom už len jemne premiešame so žĺtkovou hmotou a na koniec primiešame druhú polovicu múky zmiešanej so škrobom.

Buflery striekame na plech s papierom na pečenie kúsok od seba, oni moc nenapuchnú ale po upečení ich necháme na papieri a na ne budeme striekať špice, tak aby sme mali miesto na striekanie. Pečieme na 160-170 stupňov kým okraje nebudú ružové, 9-10 minút.

Krém: Z mlieka, pudingu, múky a cukru si uvaríme hustý puding. Ešte do teplého dáme čokoládu a miešame kým sa čokoláda nerozpustí. Keď sa rozpustí, dáme do pudingu nakrájané maslo a Heru a len zamiešame. Necháme spolu vychladnúť.

Vychladnuté vyšľaháme a pridáme punčovú arómu podľa chuti. Krém necháme vychladiť v chladničke aspoň hodinu.

Roztopíme si čokoládu s Cerou alebo ružovú čokoládovú polevu nad parou, podľa potreby pridáme ružové farbivo.

Upečené buflery naodlepujeme z papiera. Prilepené ich štetcom ponatierame čokoládovou polevou a  počkáme kým zatuhnú.

Papier, na ktorom sú buflery si postriháme na toľko kúskov, aby sa nám to dobre dávalo do chladničky na malých podnosoch.Dobré je robiť špice po niekoľkých kúskoch a dávať do chladničky.

Špičku na špice dáme do vrecúška, naplníme stuhnutým krémom a tvarujeme špice na buflery. Dávame pozor, aby dierka na špičke bola vždy von - aby ju bolo vidieť, aby mal vzduch kade unikať.

Na nich je úžasné to, že keď sa špic nepodarí, krém sa stiahne z buflery a dá nazad do misky.T akže na naučenie ťahania špicov je nespočetné množstvo pokusov. Mne sa osvedčilo pri končení špicu, odrezať ho nožíkom.

Natiahnuté špice po pár kúskoch dávame ihneď do chladničky - preto sme si papier s buflermi nastrihali.

Zatuhnuté špice naplníme. Náplň pripravíme tak že vaječný likér vyšľaháme s práškovou šľahačkou. Dáme do obyčajného sáčka, spravíme dierku v rožku a plníme.

Po naplnení dáme špice opäť zatuhnúť.

Trošku krému potrebujeme na čiapočky, takže nerobíme špice z celého krému.

Zatuhnuté naplnené špice uzavrieme. Na to potrebujeme akúkoľvek ozdobnú špičku. Uzatvárame od kraja do stredu. Akoby sme chceli krém nasadiť na roh špicu, dookola a nakoniec na vrch.

Znova dáme poriadne zatuhnúť.

Zatuhnuté špice ponárame do čokoládovej polevy a necháme opäť zatuhnúť. Ak nemáme ružovú jahodovú polevu, môžeme použiť bielu čokoládu, do ktorej pridáme potravinársku farbu.

Doplňujúce obrázky
Ružové likérové špice, Recepty na zákusky, aramana, 1

aramana | Ružové likérové špice

Ružové likérové špice, Recepty na zákusky, aramana, 2

aramana | Ružové likérové špice

Ružové likérové špice, Recepty na zákusky, aramana, 3

aramana | Ružové likérové špice

Ružové likérové špice, Recepty na zákusky, aramana, 4

aramana | Ružové likérové špice

Ružové likérové špice, Recepty na zákusky, aramana, 5

aramana | Ružové likérové špice

Ružové likérové špice, Recepty na zákusky, aramana, 6

aramana | Ružové likérové špice

Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama