
aramana | Ružové likérové špice
Jahodovo punčové špice plnené zahusteným vaječným likérom.
Buflery - piškóty pod špice: | ||
50 | gramov | hladká múka |
10 | gramov | kukuričný škrob |
35 | gramov | práškový cukor |
3 | kusy | vajce |
Krém: | ||
1⁄2 | liter | mlieko plnotučné |
1 | balík | jahodový puding |
1 | polievková lyžica | hladká múka |
125 | gramov | maslo |
125 | gramov | Hera |
200 | gramov | biela čokoláda |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
punčová esencia | ||
Náplň: | ||
200 | millilitrov | vaječný likér |
1 | balík | šľahačka v prášku |
Poleva: | ||
300 | gramov | jahodová poleva |
50 | gramov | Cera |
Vôbec sa netreba trápiť s pečním buflerov, stačia aj obyčajné piškóty.
Buflery: Žĺtka vyšľaháme s polovicou cukru na tuhú penu a vmiešame do nich polovicu múky zmiešanej so škrobom. Bielky vyšľaháme s druhou polkou cukru a potom už len jemne premiešame so žĺtkovou hmotou a na koniec primiešame druhú polovicu múky zmiešanej so škrobom.
Buflery striekame na plech s papierom na pečenie kúsok od seba, oni moc nenapuchnú ale po upečení ich necháme na papieri a na ne budeme striekať špice, tak aby sme mali miesto na striekanie. Pečieme na 160-170 stupňov kým okraje nebudú ružové, 9-10 minút.
Krém: Z mlieka, pudingu, múky a cukru si uvaríme hustý puding. Ešte do teplého dáme čokoládu a miešame kým sa čokoláda nerozpustí. Keď sa rozpustí, dáme do pudingu nakrájané maslo a Heru a len zamiešame. Necháme spolu vychladnúť.
Vychladnuté vyšľaháme a pridáme punčovú arómu podľa chuti. Krém necháme vychladiť v chladničke aspoň hodinu.
Roztopíme si čokoládu s Cerou alebo ružovú čokoládovú polevu nad parou, podľa potreby pridáme ružové farbivo.
Upečené buflery naodlepujeme z papiera. Prilepené ich štetcom ponatierame čokoládovou polevou a počkáme kým zatuhnú.
Papier, na ktorom sú buflery si postriháme na toľko kúskov, aby sa nám to dobre dávalo do chladničky na malých podnosoch.Dobré je robiť špice po niekoľkých kúskoch a dávať do chladničky.
Špičku na špice dáme do vrecúška, naplníme stuhnutým krémom a tvarujeme špice na buflery. Dávame pozor, aby dierka na špičke bola vždy von - aby ju bolo vidieť, aby mal vzduch kade unikať.
Na nich je úžasné to, že keď sa špic nepodarí, krém sa stiahne z buflery a dá nazad do misky.T akže na naučenie ťahania špicov je nespočetné množstvo pokusov. Mne sa osvedčilo pri končení špicu, odrezať ho nožíkom.
Natiahnuté špice po pár kúskoch dávame ihneď do chladničky - preto sme si papier s buflermi nastrihali.
Zatuhnuté špice naplníme. Náplň pripravíme tak že vaječný likér vyšľaháme s práškovou šľahačkou. Dáme do obyčajného sáčka, spravíme dierku v rožku a plníme.
Po naplnení dáme špice opäť zatuhnúť.
Trošku krému potrebujeme na čiapočky, takže nerobíme špice z celého krému.
Zatuhnuté naplnené špice uzavrieme. Na to potrebujeme akúkoľvek ozdobnú špičku. Uzatvárame od kraja do stredu. Akoby sme chceli krém nasadiť na roh špicu, dookola a nakoniec na vrch.
Znova dáme poriadne zatuhnúť.
Zatuhnuté špice ponárame do čokoládovej polevy a necháme opäť zatuhnúť. Ak nemáme ružovú jahodovú polevu, môžeme použiť bielu čokoládu, do ktorej pridáme potravinársku farbu.

aramana | Ružové likérové špice

aramana | Ružové likérové špice

aramana | Ružové likérové špice

aramana | Ružové likérové špice

aramana | Ružové likérové špice

aramana | Ružové likérové špice
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty