
Upečieme korpus, potrieme džemom, necháme vychladnúť. Na to natrieme hotový krém z vaječného likéru, ďalej parížska šľahačka, toto ozdobíme bielou šľahačkou a navrch čokoláda príp. poliať vaječným likérom.
5 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | cukor krupica |
2 | polievkové lyžice | olej |
2 | polievkové lyžice | voda |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
balík | prášok do pečiva | |
750 | millilitrov | mlieko |
3 | balíky | Zlatý klas |
200 | millilitrov | vaječný likér |
300 | gramov | maslo |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
2 | balíky | šľahačka 40% |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | kakao |
200 | gramov | marhuľový džem |
Postup:
1.Bielka ušľaháme takmer do tuha, potom pridáme cukor a ušľaháme do pevnej peny. Potom po jednom prišľaháme žĺtka, potom olej a horúcu vodu. Nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao.
2.Cesto vlejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme v stredne vyhriatej rúre (170°C asi 15 minút). Po vychladnutí potrieme džemom.
3.Na krém dáme variť 600 ml mlieka. Vo zvyšku mlieka rozmiešame pudingy a cukor, vlejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustý puding. Vmiešame vaječný koňak. Necháme vychladnúť.
4.Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach pridávame vychladnutý puding a šľaháme do biela. Krém natrieme na korpus.
5.Parížsku šľahačku pripravíme tak, že 1 šľahačku vlejeme do misy, pridáme polovicu cukru a kakao, šľaháme do tuha.
6. Biela šľahačka: vyšľaháme s druhou polovicou cukru .
Ozdobíme čokoládou príp. pokvapkáme vaječným koňakom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty