reklama

Fantastické rezy s vaječným likérom

Pridal/a aveva dňa 15. 03. 2022 - 10:09 - Recepty aveva
Fantastické rezy s vaječným likérom, Recepty na zákusky, aveva

reklama

Upečieme korpus, potrieme džemom, necháme vychladnúť. Na to natrieme hotový krém z vaječného likéru, ďalej parížska šľahačka, toto ozdobíme bielou šľahačkou a navrch čokoláda príp. poliať vaječným likérom.

Ingrediencie
5 kusy vajce
3 polievkové lyžice cukor krupica
2 polievkové lyžice olej
2 polievkové lyžice voda
5 polievkové lyžice polohrubá múka
2 polievkové lyžice kakao
  balík prášok do pečiva
750 millilitrov mlieko
3 balíky Zlatý klas
200 millilitrov vaječný likér
300 gramov maslo
3 polievkové lyžice práškový cukor
2 balíky šľahačka 40%
1 polievková lyžica práškový cukor
2 polievkové lyžice kakao
200 gramov marhuľový džem
Postup

Postup:

1.Bielka ušľaháme takmer do tuha, potom pridáme cukor a ušľaháme do pevnej peny. Potom po jednom prišľaháme žĺtka, potom olej a horúcu vodu. Nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao.

2.Cesto vlejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme v stredne vyhriatej rúre (170°C asi 15 minút). Po vychladnutí potrieme džemom.

3.Na krém dáme variť 600 ml mlieka. Vo zvyšku mlieka rozmiešame pudingy a cukor, vlejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustý puding. Vmiešame vaječný koňak. Necháme vychladnúť.

4.Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach pridávame vychladnutý puding a šľaháme do biela. Krém natrieme na korpus.

5.Parížsku šľahačku pripravíme tak, že 1 šľahačku vlejeme do misy, pridáme polovicu cukru a  kakao, šľaháme do tuha.

6. Biela šľahačka: vyšľaháme s druhou polovicou cukru .

Ozdobíme  čokoládou príp. pokvapkáme vaječným koňakom.

Celkový čas
2 hod, 15 minút
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama