
Výborný koláčik pečený vo forme na srnčí chrbát s krémom aj polevou s vaječným likérom.
Cesto: | ||
6 | kusy | vajce |
260 | gramov | práškový cukor |
80 | millilitrov | voda |
100 | millilitrov | olej |
260 | gramov | hladká múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
30 | gramov | kakao |
1 | štipka | soľ |
40 | gramov | Zlatý klas |
Krém: | ||
40 | gramov | hladká múka |
300 | millilitrov | mlieko |
240 | millilitrov | vaječný likér |
250 | gramov | maslo |
150 | gramov | práškový cukor |
Poleva: | ||
200 | gramov | čokoláda |
200 | millilitrov | vaječný likér |
60 | gramov | maslo |
Žĺtka vyšľaháme s cukrom do hustej peny, pomaličky prilejeme teplú vodu a slnečnicový olej.Nakoniec primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.Z bielkov a soli si vyšľaháme tuhý sneh a opatrne primiešame do žĺtkovej zmesy.
Dve formy na srnčí chrbát vymažeme maslom a vysypeme múkou.Polovicu cesta dáme do jednej formy a do druhej polky cesta pridáme kakao a vylejeme do druhej formy.
Pečieme na 170 stupňov asi 30 minút ale vyskúšame špajdľou a ak sa cesto lepí, ešte necháme piecť.
Krém:
Múku a zlatý klas si vymiešame v 200ml likéry a vlejeme do horúceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding.Odstavíme, prikryjeme fóliu a necháme vychladnúť.
Maslo vyšľaháme s cukrom a 40ml likéru do peny.Po lyžiciach primiešame vychladnutý puding.
Vychladnuté korpusy zarovnáme podľa formy, vyklopíme a nakrájame na rezy.Cukrárske vrecko naplníme krémom a spájame striedavo svetlé a tmavé rezy.Krémom natrieme aj boky a vrch koláča a necháme dobre zatuhnúť.
Poleva:
Vo vodnom kúpeli rozpustíme nasekanú čokoládu s maslom a likérom.Polevoupolejeme vychladnutý koláč a necháme stuhnúť.
Koláč krájame šikmo s nožom namočeným v horúcej vode.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty