reklama

Likérové špice s fotopostupom

Pridal/a Bejč dňa 21. 12. 2016 - 10:59 - Recepty Bejč
Likérové špice s fotopostupom, Recepty na zákusky, Bejč

reklama

Nie je to tak náročné! Recept s fotopostupom na likérové špice.

Ingrediencie
Buflery - piškóty pod špice:
5 kusy vajce
100 gramov kryštálový cukor
150 gramov hladká múka
1 polievková lyžica Gustin
5 polievkové lyžice voda
Krém:
1 liter rastlinná šľahačka
500 gramov Bolero instant
Dokončenie:
  čokoláda
500 millilitrov vaječný likér
Postup

Buflery:

Žĺtka s vodou vyšľaháme do peny,pridame 1/2 cukru a šľaháme kým sa cukor nestratí. Bielka vyšľaháme so zvyšným cukrom. Žĺtka dáme do bielok, pridáme múku a zamiešame. ZĽAHKA! Striekame na papier s hladkou špičkou. Pečieme do zlatohneda na papieri na pečenie. (10-15 minút)

Buflery po upečení z papiera neodliepame, potrieme čokoládou.Keby sme ich odlepili, zle sa nám potierajú čokoládou a takto nám budú držať na mieste.

Ak sa nám nechce piecť buflery, môžeme použiť kúpené piškóty a tie potrieť čokoládou.

Krém:

Bolero vyšľaháme so smotanou do tuha.

Ak si chceme spraviť iný krém, môžeme použiť recept od Keli

http://tortyodmamy.sme.sk/content/likerove-spice-od-keli

Dokončenie:

Na striekanie špicov potrebujeme špičku na špice.Dávame pozor, aby dierka čo je na špičke, nebola upchatá alebo založená vo vrecku.Musí byť voľná aby unikal cez ňu vzduch.

Špice striekame na buflery tak, že priložíme špičku ku buflere, začneme vytláčať krém ale ešte neťaháme smerom hore, najprv si spravíme na spodku (na buflere) takú akoby pneumatiku, keď ju máme, stále vytláčame krém a ideme špičkou smerom hore.Samé sa nám to bude zužovať a keď už je to dosť vysoké, potiahneme do boku a samé sa nám to odpojí.Takto nastriekané špice dáme do chladničky zatuhnúť.

Keď sú zatuhnuté, nalejeme do nich vaječný likér a uzavrieme tým istým krémom, ozdobnou špičkou, aby sa nám likér odtiaľ nevylial.

Zase dáme stuhnúť do chladničky.

Hotové, stuhnuté špice namáčame do čokolády.

Dobrú chuť! 

Doplňujúce obrázky
Likérové špice s fotopostupom, Recepty na zákusky, Bejč, 1
Likérové špice s fotopostupom, Recepty na zákusky, Bejč, 2
Likérové špice s fotopostupom, Recepty na zákusky, Bejč, 3
Likérové špice s fotopostupom, Recepty na zákusky, Bejč, 4
Likérové špice s fotopostupom, Recepty na zákusky, Bejč, 5
Likérové špice s fotopostupom, Recepty na zákusky, Bejč, 6
Likérové špice s fotopostupom, Recepty na zákusky, Bejč, 7
Likérové špice s fotopostupom, Recepty na zákusky, Bejč, 8
Likérové špice s fotopostupom, Recepty na zákusky, Bejč, 9
Likérové špice s fotopostupom, Recepty na zákusky, Bejč, 10
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Priemer 4.7 (7 hlasov)

reklama


reklama

Gitula, Št, 22. 12. 2016 - 19:13

dobre vyzera aj to ľúbím Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyklen ešte to aj urobiť ,ale raz to vyskúšamPrekvapenie

ďakujem za postup,je superÁnoÁnoÁnoSrdceKvietokSrdceBozkávam

perfektné, konečne som zohnala špičku, no bála som sa ich robiť, či sa vydaria, no teraz to vyskúšam, díky za postup ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama