
Famózny a hlavne šťavnatý punčovo jahodový zákusok s jahodami v rozvare.
Piškóta z 10 vajec: | ||
10 | kusy | vajce |
10 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
10 | polievkové lyžice | olej |
10 | polievkové lyžice | hladká múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Na dve piškóty zo 7 vajec: | ||
14 | kusy | vajce |
2 | balíky | vanilkový cukor |
14 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
14 | polievkové lyžice | olej |
14 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
Rozvar: | ||
1 | kilogram | jahody |
2 | litre | voda |
750 | gramov | kryštálový cukor |
3 | decilitre | rum |
1 | kus | punčová esencia |
1 | čajová lyžička | Citrodeko |
potravinárska farba červená |
Potrebujeme 2 x korpus zo 7 vajec a jeden korpus, stredný, z 10 vajec.
Rozmer plechu je 43x36, nakrájate z neho 75 kusov.
Oddelíme si bielka od žĺtok.Bielka vyšľaháme s cukrom do úplne hustej peny mixérom.Pridáme žĺtka a olej a už len jemne metličkou premiešame.Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a tiež jemne metličkou premiešame aby sa všetko spojilo.
Pečiem na pepieri na pečenie pri 190tich stupňoch asi 10 minút.Každá rúra je iná, možno bude treba viac minút.Pláty ukladám teplé na seba a vrchný zakryjem a počkám kým sa dá vrchná šupka pekne oddeliť od korpusu.
Rozvar: Umyté jahody zalejeme vodou a rozvaríme.Pridáme všetko ostatné, necháme prevrieť a vychladnúť.
Spodný korpus natriem domácim višňovým lekvárom, položím hrubý korpus a poriadne popolievam rozvarom, ktorý som rozmixovala ponorným mixérom kvôli jahodám.
Natriem znova lekvárom, položím vrchný korpus a druhým plechom zakryjem a zaťažím na noc s asi osem kilami cukru, mlieka, múky ...(čo je nerozbalené)
Ráno zákusok otočím a polejem punčovou polevou Dr.Oetker.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty