Jarná súťaž

reklama

Odpaľované venčeky

Pridal/a zana dňa 19. 04. 2020 - 14:23 - Recepty zana
Odpaľované venčeky, Recepty na zákusky, zana

reklama

lahodná vanilková maškrta

Ingrediencie
4 decilitre voda
2 decilitre olej
  štipka soľ
200 gramov hladká múka
5 kusy vajce
1 liter mlieko
1 polievková lyžica hladká múka
1 polievková lyžica polohrubá múka
2 kusy žĺtok
2 kusy Zlatý klas
300 gramov maslo
150 gramov práškový cukor
1 kus vanilkový cukor
  rum
Postup

Cesto:

Uvaríme : voda + olej + trošku soli, pridáme 200g hl.múky a za stáleho miešania hmotu chvíľu  ako keby opekáme. Dáme dole zo šporáka a za stáleho miešania hmotu chladíme. Keď je hmota vlažná pridávame po jednom 5ks vajcia. Vymiešaným cestom naplníme vrecko so špičkou a na plech ním robíme kolieska. (treba ich dávať ďalej od seba, lebo pekne narastú) Pečieme vo vyhriatej rúre na 180C. Po vychladnutí venčeky prerežeme zúbkovaným nožom a plníme krémom.

Krém:

Uvaríme na hustú kašu: 1l mlieko+1,5PL hl.múky+1,5PL polohr.múky+2 žĺtka+2ks zlatý klas.

Vyšľaháme : 300g maslo+150g pr.cukor+1ks vanilka.

Do vyšľahaného masla pridávame hustú vychladnutú kašu. Keď máme krém vyšľahaný môžeme pridať pre chuť trochu rumu. Týmto venčeky naplníme, posypeme práš.cukrom , prípadne ozdobiť aj čokoládou a dáme do chladu.

 

Doplňujúce obrázky
Odpaľované venčeky, Recepty na zákusky, zana, 1
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama