
lahodná vanilková maškrta
4 | decilitre | voda |
2 | decilitre | olej |
štipka | soľ | |
200 | gramov | hladká múka |
5 | kusy | vajce |
1 | liter | mlieko |
1 | polievková lyžica | hladká múka |
1 | polievková lyžica | polohrubá múka |
2 | kusy | žĺtok |
2 | kusy | Zlatý klas |
300 | gramov | maslo |
150 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
rum |
Cesto:
Uvaríme : voda + olej + trošku soli, pridáme 200g hl.múky a za stáleho miešania hmotu chvíľu ako keby opekáme. Dáme dole zo šporáka a za stáleho miešania hmotu chladíme. Keď je hmota vlažná pridávame po jednom 5ks vajcia. Vymiešaným cestom naplníme vrecko so špičkou a na plech ním robíme kolieska. (treba ich dávať ďalej od seba, lebo pekne narastú) Pečieme vo vyhriatej rúre na 180C. Po vychladnutí venčeky prerežeme zúbkovaným nožom a plníme krémom.
Krém:
Uvaríme na hustú kašu: 1l mlieko+1,5PL hl.múky+1,5PL polohr.múky+2 žĺtka+2ks zlatý klas.
Vyšľaháme : 300g maslo+150g pr.cukor+1ks vanilka.
Do vyšľahaného masla pridávame hustú vychladnutú kašu. Keď máme krém vyšľahaný môžeme pridať pre chuť trochu rumu. Týmto venčeky naplníme, posypeme práš.cukrom , prípadne ozdobiť aj čokoládou a dáme do chladu.

Ďalšie recepty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
perfektnééééééééééééééééé
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zuzanka
sú úžasné
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerajú prekráááááááásne a veľmi chutne !!!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
krásne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Krásne, hneď by som si dala

