Medové rezy s piškótami.

Popis

Vhodné na sviatky, oslavy a posedenia. 

Medové rezy s piškótami.  - recept

Zhrnutie

Výnos
1Porcie
ZdrojMôj vylepšený.
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
8 minút
Celkový čas
1 hod, 8 minút

Ingrediencie

Cesto medové
300gramovhlad.muky
1kusvajicko
1kusžĺtok
50gramovpalmarín
1čajová lyžičkasod. bikarbóna
1polievková lyžicamed
100gramovpráš cukor
 milliliterPlnka 1
700millilitrovmlieka
2balíkyvanilkový puding
4polievkové lyžicecukor kryšt.
100millilitrovvaječný koňak
200gramovmaslo čerstvé
Dokončenie:
250millilitrovsmotana 33%
1balíksmeta fix
piškóty okrúhle podľa potreby
práš cukor na posypanie

Inštrukcie

Múku preosejeme do väčšej misy pridáme cukor, maslo zämknuté nakrájane na menšie kúsky, žĺtok, vajíčko, sódu, med. Rukou vypracujeme hladké cesto ktoré rozdelíme na dve časti. Každú časť rozvaľkáme natenko preložíme pomocou valčeka na plech vymastený maslom a vysypaný múkou 35x25 cm. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 7-8 minút do zlatista viď, foto. Rúru sledujeme aby cesto nezhorelo.

Plnka v mlieku uvaríme vanilkový puding podľa návodu do horúceho vmiešame vaječný koňak, maslo po častiach. Mixérom prešľaháme zakryjeme fóliou na potraviny necháme trocha vychladnúť. Mierne vychladnutý nie horúci, rovnomerne rozotrieme na medový korpus. Piškóty okrúhle poukladáme plochou stranou nahor viď, foto.  Smotanu a smetafix vyšľaháme do tuha nanesieme na piškóty. Preložíme druhý medový korpus zľahka pritlačíme dáme do chladničky stuhnúť. Pokrájame na rezy posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť. 

 

Medové rezy s piškótami.  - recept postup 1
Medové rezy s piškótami.  - recept postup 2
Medové rezy s piškótami.  - recept postup 3
Medové rezy s piškótami.  - recept postup 4
Medové rezy s piškótami.  - recept postup 5
Medové rezy s piškótami.  - recept postup 6
Medové rezy s piškótami.  - recept postup 7
Medové rezy s piškótami.  - recept postup 8

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

TlieskamÁnoTlieskam

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.