
Oľga Birošová | Medové rezy s piškótami
Výborné medové rezy vhodné na sviatky, oslavy a posedenia.
Medové cesto: | ||
300 | gramov | hladká múka |
1 | kus | vajce |
1 | kus | žĺtok |
50 | gramov | Palmarin |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | polievková lyžica | med |
100 | gramov | práškový cukor |
Plnka 1: | ||
700 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | vanilkový puding |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
100 | millilitrov | vaječný likér |
200 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
1 | balík | Smeta-fix |
detské piškóty | ||
práškový cukor |
Múku preosejeme do väčšej misy pridáme cukor, maslo zmäknuté nakrájane na menšie kúsky, žĺtok, vajíčko, sódu, med. Rukou vypracujeme hladké cesto ktoré rozdelíme na dve časti.
Každú časť rozvaľkáme natenko preložíme pomocou valčeka na plech vymastený maslom a vysypaný múkou 35x25 cm.
Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 7-8 minút do zlatista viď, foto. Rúru sledujeme aby cesto nezhorelo.
Plnka v mlieku uvaríme vanilkový puding podľa návodu do horúceho vmiešame vaječný koňak, maslo po častiach. Mixérom prešľaháme zakryjeme fóliou na potraviny necháme trocha vychladnúť.
Mierne vychladnutý, nie horúci krém, rovnomerne rozotrieme na medový korpus.
Okrúhle piškóty poukladáme plochou stranou nahor viď, foto.
Smotanu a smetafix vyšľaháme do tuha nanesieme na piškóty. Preložíme druhý medový korpus zľahka pritlačíme.
Dáme do chladničky stuhnúť. Pokrájame na rezy posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová
Ďalšie recepty
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Martuška 123 | Kokosové laskonky s kávovým krémom
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Chrumkavé kokosové laskonky s lahodným kávovým krémom. Tradičný recept na sviatočné pečenie, ktorý si zamilujete.
Biele špice
Bejč | Recept na biele špice
Biele špice
Lahodné biele špice, ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.