
Čokoládové minitortičky s maslovými sušienkami
Ingrediencie
280 | gramov | maslové sušienky |
60 | gramov | trstinový cukor |
20 | gramov | holandské kakao |
75 | millilitrov | voda |
60 | gramov | maslo |
trocha | vanilkový extrakt |
Postup
Maslové sušienky nalámeme na drobné kúsky a odložíme bokom.
Do kastrólika nasypeme cukor a kakao, zalejeme vodou a metličkou rozmiešame. Na miernom ohni za stáleho miešania zohrievame, kým zmes nezačne vrieť. Znížime teplotu, povaríme 3-5 minút a odstavíme. Čokoládovú zmes ochutíme pár kvapkami vanilkovej arómy, pridáme na kúsky nakrájané maslo a miešame do jeho úplného rozpustenia.
Sušienky zalejeme čokoládou a zmes zľahka, avšak dôkladne premiešame.
Formy na minitortičky (bez dna) uložíme na tácku, pod každú podložíme papier na pečenie, vyložíme ním aj boky foriem a naplníme ich čokoládovo-sušienkovou zmesou. Vrch jemne utlačíme lyžicou a zarovnáme. Odložíme do chladničky, najlepšie na noc.
Po dôkladnom stuhnutí minitortičky opatrne vyberieme z foriem, prekrojíme a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.