
Výborná mandľová roláda - pri stáčaní nepraská
Cesto: | ||
6 | kusy | vajce |
7 | dekagramov | práškový cukor |
2 | dekagramov | kakao |
4 | dekagramov | polohrubá múka |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
Krém: | ||
15 | dekagramov | mandle mleté |
3 | polievkové lyžice | mlieko horúce |
1 | kus | vanilkový cukor |
25 | dekagramov | maslo |
20 | dekagramov | práškový cukor |
Plát: Celé vajíčka šľaháme s práškovým cukrom /dlho, aby vznikla hustá pena/ , pridáme preosiate suroviny- múku, PDP, kakao - jemne premiešame a dáme piecť na zošuchovací plech vystlaný papierom na pečenie, piecť na 200/cca 10-15 min - podľa rúry, ihneď po upečení stiahnuť vrchnú časť /"kôrku"/ - /prevrátiť na iný papier - z teplého plátu odstrániť papier, na ktorom sa plát piekol, zrolovať s papierom a nechať vychladnúť
Krém: zomelieme mandle /ja som použila mandľovú múku/ zalejeme horúcim mliekom, aby sa mandle sparili, po vychladnutí vmiešame do masla s cukrom a vanilkou, vrch potrieme krémom a posypeme mletými mandľami, alebo polejeme čokoládovou polevou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty