Svieže rezy s príjemnou mandľovou chuťou, mandľovo pomarančovým krémom s mascarpone a čokoládovým krémom.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
Cesto: | ||
5 | kusy | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | šťava z pomaranča |
50 | mililitrov | olej |
150 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
100 | gramov | mandle mleté |
1 | kus | pomarančová kôra |
Na potretie: | ||
lekvár | ||
Plnka 1: | ||
500 | mililitrov | smotana |
50 | gramov | tmavá čokoláda |
1 | kus | pomarančová kôra |
1 | balík | stužovač |
100 | gramov | mandle mleté |
125 | gramov | mascarpone |
Plnka 2: | ||
500 | mililitrov | smotana na šľahanie |
1 | balík | stužovač šľahačky |
50 | gramov | biela čokoláda |
125 | gramov | mascarpone |
ozdobné cukríky |
Inštrukcie
Korpus:
Mandle opražíme a pomelieme.
Žĺtka vyšľaháme s cukrom pridáme olej, šťavu pomarančovú múku premiešanú s kôrou a práš. do pečiva a mandľami. Nakoniec primiešame sneh. Pečieme 25 min. pri 200´C plech 30x40 cm.
Upečený korpus potrieme lekvárom.
Plnka 1:
Smotanu zohrejeme a rozpustíme v nej čokoládu. Necháme poriadne vychladnúť. Potom ju vyšľaháme spolu so stužovačom pridáme mascarpone, kôru a mandle. Natrieme na lekvár.
Plnka 2:
Smotanu zohrejeme a rozpustíme v nej čokoládu. Necháme poriadne vychladnúť. Potom ju vyšľaháme spolu so stužovačom pridáme mascarpone. Natrieme na plnku. Celý koláč necháme poriadne vychladnúť nakrájame a ľubovoľne ozdobíme.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 709x
- Pridať nový komentár