Bohémky

Pridal/a aramana

Malý, chutný, kakaový zákusok zo snehového cesta s lieskovcami alebo mandľami a vareným kakaovým krémom si budete určite pamätať z čias dávnych cukrární.

Bohémky - recept
Výnos
Porcie
Zdrojknika Múčniky 1979
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

Cesto:
9kusybielok
180gramovpráškový cukor
90gramovlieskové orechy
100gramovčokoláda
1⁄2balíkvanilkový cukor
1⁄4čajová lyžičkaprášok do pečiva
1polievková lyžicastrúhanka
Plnka:
4kusyžĺtok
1⁄2balíkvanilkový cukor
3polievkové lyžicekakao
2decilitremlieko
2čajové lyžičkyhladká múka
250gramovmaslo
180gramovpráškový cukor
  čokoládová poleva

Inštrukcie

V originál recepte môžete použiť do cesta lieskovce aj mandle. Lieskovce aj mandle treba zbaviť šupky a pomlieť. Lieskovce môžete nasucho opražiť a ošúpať. Mandle zaliať vriacou vodou na 3 minútky, potom ide z nich šupka ľahko dole.

Taktiež môžete miesto 100 gramov nastrúhanej čokolády použiť 2-3 polievkové lyžice kakaa.

Cesto:

Bielka vyšľaháme a do tuhého snehu zašľaháme cukor. Potom zľahka varechou zamiešame zmiešanú strúhanku s kakaom alebo čokoládou, kypriacim práškom a pomletými orechmi.

Celé cesto nám musí vyjsť na tri pláty. Je to asi na 2/3 veľkého plechu. Rozotrieme ho na papier na pečenie na tri plechy a pečieme na ventilátore všetky tri plechy spolu na 150 stupňov, 15-20 minút. Ak pečiete bez ventilátora tak 170 stupňov asi 20 minút.

Pláty ostanú tuhé, pevné, tvrdé.

Plnka:

Mlieko uvaríme so žĺtkami, vanilkovým cukrom, kakaom a múkou. Najlepšie je hneď začať miešať metličkou, aby sa všetko dobre rozmiešalo. Keď začne vrieť, úplne stiahneme teplotu a varíme a miešame aspoň 3-4 minúty. Múka sa musí uvariť. Necháme vychladiť.

Maslo vyšľaháme s cukrom skoro do biela a po kúskoch zašľahávame uvarenú, vychladenú hmotu.

Z krému si odoberieme za dve lyžice na potretie vrchu. Na spodný plát dáme polovicu plnky, dáme druhý plát a dáme druhú polovicu plnky. Priložíme niečím rovným a necháme do druhého dňa zaťažené. Na druhý deň potrieme vrch odloženým krémom a polejeme čokoládovou polevou.

Po stuhnutí krájame teplým nožom.

Bohémky - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.125
Priemer: 4.1 (8 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.