
Oľga Birošová | Kakaová roláda s mascarpone a čokoládou
Jednoduchá roláda s kakaovo - mandľovým korpusom a karamelovým krémom, fantastická chuť.
Ingrediencie
Cesto: | ||
4 | kusy | vajce |
110 | gramov | kryštálový cukor |
40 | gramov | mandle mleté |
80 | gramov | hladká múka |
1 | štipka | soľ |
2 | polievkové lyžice | kakao |
3 | polievkové lyžice | voda vlažná |
Plnka: | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
125 | gramov | mascarpone |
Čokoládová poleva: | ||
100 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
150 | gramov | mliečna čokoláda |
Postup
Korpus: Najprv pripravíme suroviny na cesto. Bielky so štipkou solí vyšľaháme do penista vmiešame cukor došľaháme do tuha. Postupne vmiešame po jednom žĺtku, vlažnú vodu. Múku preosejeme spojíme s kakaom, mletými mandľami zľahka vmiešame do cesta.
Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 8-10 minút. Upečený korpus preložíme na vlhkú utierku, zrolujeme a necháme vychladnúť.
Náplň: Deň predtým som pripravila karamelovú šľahačku. Kryštál cukor skaramelizujeme vlejeme smotanu, privedieme do varu miešame pokiaľ sa karamel nerozpustí. Odložíme do chladničky dobré vychladiť cez noc.
Karamelovú šľahačku vyšľaháme do polotuha pridáme mascarpone došľaháme do tuha.
Dokončenie: Pripravený korpus rozvinieme, ale papier nedávame dole, rozotrieme krém. Pomocou papiera opatrne zrolujeme odstránime papier vložíme do chladničky stuhnúť.
Čokoládová poleva: smotanu ohrejeme do horúca pridáme polámanú čokoládu na menšie kúsky. Miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí dáme do chladničky vychladnúť.
Po vychladnutí mixérom vyšľaháme do penista potrieme roládu po celej dĺžke roládu ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.