reklama

Lahodný Zebra cheesecake s malinami

Pridal/a Dada 2608 dňa 19. 10. 2022 - 14:56 - Recepty Dada 2608
Lahodný Zebra cheesecake s malinami, Recepty na zákusky, Dada 2608

reklama

Ľahký nepresladený dezert s čokoládou Milka a malinami.

Ingrediencie
140 gramov maslové sušienky
70 gramov maslo
7 polievkové lyžice med
500 gramov jemný tvaroh krémový
400 milligramov kyslá smotana 16%
2 polievkové lyžice Zlatý klas
1 kus šťava a kôra z citróna
2 kusy vajce
2 polievkové lyžice kakao
100 gramov biela Milka čokoláda
100 gramov tmavá Milka čokoláda
1 kus vanilka
3 polievkové lyžice malinový džem
300 gramov čerstvé maliny
Postup

Môžeme použiť maslové alebo celozrnné sušienky.

Rozmixované keksíky zmiešame s rozpusteným maslom a natlačíme na dno tortovej formy priemer cca 25cm. Boky formy si môžeme jemne potrieť olejom, alebo vyložiť papierom na pečenie.

V mixéri si vymiešame tvaroh s medom, smotanou, citronovou kôrou a šťavou, vanilkou, vajíčkami a zlatým klasom. Celú hmotu si rozdelíme na polovicu. Do jednej polovice primiešame rozpustenú bielu čokoládu  a do druhej tmavú čokoládu  a preosiate tmavé kakao. A by bola tmavá plnka veľmi hustá primiešame trochu smotany alebo mlieka. Mali by mať obidve plnky podobnú hustotu,aby sa nám dobre vrstvili.

Do stredu formy dávam na seba dve lyžice bielej a dve lyžice tmavej plnky na seba a bude sa nám rozlievať pekný vzor. Formu môžeme opatrne sklepnúť, aby sa nám plnka rovnomerne usadila.

Pečieme cca na 175 stupňoch približne 40 minút. Netreba dlšie, aby sa nám plnka nevysušila.

Necháme vychladnúť pomaly v pootvorenej rúre, aby nám cheescake nepopraskal.

Po vychladnutí potrieme džemom a poukladáme maliny.

Najlepší je na druhý deň z chladničky :)

 

Celkový čas
1 hod, 40 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
40 minút
Priemer 3.3 (3 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama