Alexandra Masarova | Svieža malinová roláda s čiernym kakaom
Úžasná kombinácia malín s horkým čiernym kakaom. Výborná roláda s tvarohovo malinovým krémom, potretá krémom efektným s maslovým krémom s čiernym kakaom.
Ingrediencie
| Cesto na roládu: | ||
| 6 | kusy | vajce |
| štipka | soľ | |
| 1 | čajová lyžička | citrónová šťava |
| 1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
| 80 | gramov | hladká múka |
| 140 | gramov | kryštálový cukor |
| 1 | balík | vanilkový cukor |
| Plnka: | ||
| 250 | gramov | jemný tvaroh |
| 150 | gramov | mrazené maliny |
| 1 | balík | vanilkový cukor |
| 300 | millilitrov | rastlinná šľahačka sladená |
| Krém: | ||
| 250 | gramov | maslo |
| 5 | polievkové lyžice | čierne kakao |
| 370 | gramov | práškový cukor |
| 3⁄4 | čajová lyžička | soľ |
| 3 | polievkové lyžice | smotana na šľahanie |
| vanilková aróma | ||
| Dokončenie: | ||
| malinový džem | ||
Postup
Cesto na roládu: Z bielok, štipky soli a citrónovej šťavy vyšľaháme sneh, postupne zašľaháme cukor, po jednom žĺtky a nakoniec múku zmiešanú so sódou.
Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. cca 15 min. Teplé zrolujeme. Pred plnením potrieme malinovým džemom.
Plnka: Tvaroh jemný vymiešať s cca 150 g rozvarených a prepasírovaných mrazených malín (ja dávam od oka). Dám maliny povariť s vanilkovým cukrom a vychladnuté prepasírujem cez sitko do tvarohu. Pridať sladenú rastlinnú smotanu a vyšľahať do tuha.
Krém na potretie: Maslo izbovej teploty vyšľahať do peny, pridať čierne kakao, práškový cukor, soľ, 3 PL smotany na šľahanie a vanilkovú arómu. Zvyšný krém som použila na ružičky .
Alexandra Masarova
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte

Ďalšie recepty