Svieža malinová roláda s čiernym kakaom

Popis

Úžasná kombinácia malín s horkým čiernym kakaom.

Svieža malinová roláda s čiernym kakaom - recept

Zhrnutie

Výnos
Kus
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto na roládu
6kusyvajcia
 štipkasoľ
1čajová lyžičkacitronová šťava
1čajová lyžičkasoda bikarbona
80gramovhladka muka
140gramovkryštálový cukor
1balíkvanilkový cukor
  malinový džem na potretie rolády
plnka
250gramovjemny tvaroh
150gramovmrazené maliny
1balíkvanilkový cukor
300millilitrovsladenej rastlinnej smotany
Krém na potretie
250gramovmaslo izbovej teploty
5polievkové lyžicepreosiate čierne kakao
370gramovpraskový cukor
3⁄4čajové lyžičkysoľ
3polievkové lyžicesmotana na šľahanie
  vanilková aróma

Inštrukcie

Cesto na roládu:

Z bielkov , stipky soli a citrónovej štavy vyšľaháme sneh , postupne zašľaháme cukor , po jednom žĺtka a nakoniec múku zmiešanú so sódou . Vylejeme na plech , vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej  rúre na 180 st. cca 15 min. Teplé zrolujeme . Pred plnením potrieme malinovým džemom .      

Plnka :

Tvaroh jemný vymiesať , cca 150 g mrazených malín ( ja davám od oka) povariť s vanilkovým cukrom a prepasírovať cez sitko do tvarohu . Pridať sladenú rastlinnú smotanu a vyšľahať do tuha.                                           

Krém na potretie :

Maslo ( izbová teplota , vyšľahať do peny , pridáme  čierne kakao, práškový cukor , soľ,  3 PL smotany na šľahanie a vanilkovú arómu . Zvyšný krém som použila na ružičky .                                          

Svieža malinová roláda s čiernym kakaom - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.