Kráľovské rezy

Popis

Naozaj kráľovská kombinácia chutí.

Kráľovské rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

kakaový korpus
5kusyvajce
6polievkové lyžicekryštálový cukor
5polievkové lyžicepolohruba muka
1polievková lyžicakakao
1⁄2kuskypriaci prášok
Svetlý korpus
5kusyvajce
6polievkové lyžicekryštálový cukor
5polievkové lyžicepolohruba muka
1⁄2kuskypriaci prášok
Snehové cesto
5kusybielko
350gramovkryštálový cukor
krém
300millilitrovmlieko
5kusyžĺtko
1kuszlatý klas
325gramovmaslo
350gramovkryštálový cukor
500millilitrovsmotana na šľahanie
Dokončenie
 trochačokoláda na poliatie

Inštrukcie

Kakaový korpus:

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku, kypriaci prášok a kakao. Pridáme sneh z bielkov a upečieme.

Svetlý korpus:

upečieme tým istým spôsobom.

Snehové cesto:

Bielky vyšľaháme s cukrom nad parou, plech vystelieme papierom na pečenie, rozotrieme a sušíme v rúre.

Krém:

Z mlieka, zlatého klasu a žĺtkov uvaríme puding. Do vychladnutého primiešame maslo. Cukor skaramelizujeme, pridáme smotanu a po vychladnutí vmiešame do krému.

Svetlý piškótový plát natrieme polovicou plnky, prikryjeme snehovým plátom, naň nanesieme druhú polovicu plnky, zakryjeme kakaovým plátom. Jemne pritlačíme rukou.

Polejeme čokoládou.

Dobrú chuť!

Recepty: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁno

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.