
Naozaj kráľovská kombinácia chutí.
Kakaový korpus: | ||
5 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | polievková lyžica | kakao |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
Svetlý korpus: | ||
5 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
Snehové cesto: | ||
5 | kusy | bielok |
350 | gramov | kryštálový cukor |
Krém: | ||
300 | millilitrov | mlieko |
5 | kusy | žĺtok |
1 | kus | Zlatý klas |
325 | gramov | maslo |
350 | gramov | kryštálový cukor |
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Dokončenie: | ||
trocha | čokoláda |
Kakaový korpus:
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku, kypriaci prášok a kakao. Pridáme sneh z bielkov a upečieme.
Svetlý korpus:
upečieme tým istým spôsobom.
Snehové cesto:
Bielky vyšľaháme s cukrom nad parou, plech vystelieme papierom na pečenie, rozotrieme a sušíme v rúre.
Krém:
Z mlieka, zlatého klasu a žĺtkov uvaríme puding. Do vychladnutého primiešame maslo. Cukor skaramelizujeme, pridáme smotanu a po vychladnutí vmiešame do krému.
Svetlý piškótový plát natrieme polovicou plnky, prikryjeme snehovým plátom, naň nanesieme druhú polovicu plnky, zakryjeme kakaovým plátom. Jemne pritlačíme rukou.
Polejeme čokoládou.
Dobrú chuť!
Ďalšie recepty