Alexandra Masarova | Kávové pavlovky s nutelovým krémom
Obľúbené penové koláčiky praskajúce na jazýčku s chuťou kávy a krémom z mascarpone a nutely.
Ingrediencie
| Cesto: | ||
| 4 | kusy | bielok |
| 1 | hrnček | kryštálový cukor |
| 1 | čajová lyžička | kukuričný škrob |
| 2 | čajové lyžičky | citrónová šťava |
| 1 | štipka | soľ |
| 2 | čajové lyžičky | instantná káva |
| Krém: | ||
| 500 | gramov | mascarpone |
| Nutella | ||
| 250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Postup
Bielky vyšľaháme so štipkou soli do polovice, postupne po častiach pridáme cukor. Šľaháme kým sa cukor nerozpustí a zo snehu sa nám nezačnú robiť špičky, prišľaháme citrónovú šťavu a pred koncom šľahania dáme škrob a 2-3 čajové lyžičky instantnej kávy Nescafé (2-3 ČL prášku, nie uvarenej kávy:))
Plech vystelieme papierom na pečenie a pomocou cukrárskeho vrecka a špičky robíme malé minipavlovky. Použila som Wilton špičku 1M.
Pečieme na 90-100 stupňoch s použitím ventilátora asi hodinu. Necháme úplne vychladnúť.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s mascarpone a Nutellou. Nutellu dáme podľa chuti.
Krém - hniezdo som striekala špičkou Wilton 233.
Alexandra Masarova
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte

Ďalšie recepty