Obľúbené penové koláčiky praskajúce na jazýčku s chuťou kávy a krémom z mascarpone a nutely.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod, 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod |
Celkový čas | 2 hod, 30 minút |
Ingrediencie
Cesto: | ||
4 | kusy | bielok |
1 | šálka | kryštálový cukor |
1 | čajová lyžička | kukuričný škrob |
2 | čajové lyžičky | citrónová šťava |
1 | štipka | soľ |
2 | čajové lyžičky | instantná káva |
Krém: | ||
500 | gramov | mascarpone |
Nutella | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Inštrukcie
Bielka vyšľaháme so štipkou soli do polovice, postupne po častiach pridáme cukor.Šľaháme kým sa cukor nerozpustí a zo snehu sa nám nezačnú robiť špičky, prišľaháme citrónovú šľavu a pred koncom šľahania dáme škrob a 2-3 čajové lyžičky instantnej kávy nescafe (zrniečka, nie uvarená káva).
Plech vystelieme papierom na pečenie a pomocou cukrárskeho vrecka a špičky robíme malé minipavlovky.Použila som Wilton špičku 1M.Pečieme na 90-100 stupňoch s použitím ventilátora asi hodinu.Necháme úplne vychladnúť.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s mascarpone a nutelou.Nutely dáme podľa chuti.
Krém - hniezdo som striekala špičkou Wilton 233.

Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 1248x
- Pridať nový komentár