Kávová roláda

Pridal/a Alexandra Masarova

Fantastická kávová roláda s piškótou ako páperie vylepšená slaným karamelom, s kávovým krémom.

Kávová roláda - recept
Výnos
Roláda
Zdrojmnamkyrecepty + moje úpravy
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

Piškóta:
4kusyvajce
80gramovcukor
4polievkové lyžicevoda
70millilitrovolej
70gramovpolohrubá múka
1polievková lyžicainstantná káva
Krém:
500millilitrovsmotana na šľahanie
2čajové lyžičkyinstantná káva
2balíkyvanilkový cukor
  čokoládové lupienky
Slaný karamel:
200gramovkryštálový cukor
120millilitrovsmotana na šľahanie
120gramovmaslo
1čajová lyžičkasoľ

Inštrukcie

Piškóta:

Bielka začneme šľahať do peny a postupne prisypávame cukor a vyšľaháme na tuhý sneh.Do druhej misy si dáme žĺtka, dve lyžice horúcej vody a kávu a šľaháme spolu do peny, potom primiešame múku a olej.Postupne, už len vareškou pridávame do tejto hmoty sneh a opatrne miešame aby sneh nepadol.Cesto dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 175 stupňov asi 15 minút.Po upečení necháme roládu chvíľku chladnúť, preklopíme ju na utierku, stiahneme papier a zrolujeme.

Krém:

Dáme hriať asi 50ml smotany na šľahanie, pridáme kávu a miešame kým sa nerozpustí.Odstavíme a necháme vychladnúť.Zvyšnú šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom.Po vychladnutí zašľaháme do šľahačky s cukrom aj šľahačku s kávou.

Roládu roztočíme, potrieme slaným karamelom, dáme dve tretiny krému, posypeme čokoládovými lupienkami, ak nemáme, nasekáme čokoládu, zavinieme a vrch ozdobíme zvyšným krémom.Necháme stuhnúť.

 

Slaný karamel:

Z tohoto množstva mi vyjde cca do dvojdecového pohára.Na roládu vám stačí menej.

Cukor upálime na karamel a za stáleho miešania vlejeme do neho horúcu smotanu na šľahanie, znížime teplotu a stopíme do hladka.Ak nám ostanú hrudky, môžeme precediť cez sitko.Nakoniec, stále na na malom ohni, vmiešame maslo.Toto je karamel.Ak chceme slaný karamel, pridáme čajovú lyžičku soli.

Dobrú chuť!

 

Kávová roláda - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (4 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.