
melisa | Karamelová roláda
Kakaová roláda s karamelovou plnkou je vynikajúca:))
Piškóta: | ||
5 | kusy | vajce |
7 | polievkové lyžice | kryštálový cukor jemný |
7 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | voda |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | holandské kakao |
Plnka: | ||
1 | plechovka | Salko karamelové |
200 | gramov | maslo |
trocha | biele drobné zdobenie Dr.Oetker | |
ríbezľový lekvár | ||
Poleva: | ||
150 | gramov | tmavá čokoládová poleva Dr.Oetker |
Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po jednom zašľaháme žĺtky, po lyžiciach cukor, pridáme vodu, olej a preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie. Rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 20 minút. Údaje sú orientačne. Po krátkom vychladnutí zrolujeme aj s papierom.
Plnka: maslo izbovej teploty vyšľaháme, po častiach zašľaháme karamelové Salkom rovnakej teploty.
Z rolády odstránime papier, potrieme ríbezľovým lekvárom a plnkou. Trochu si odložíme na potretie povrchu rolády. Znovu zrolujeme. Povrch potrieme tenkou vrstvou plnky a polejeme čokoládovou polevou.
Počas tuhnutia posypeme drobným bielym zdobením alebo podľa vlastnej fantázie. Odložíme do chladu stuhnúť. Aby poleva nepopraskala, krájame horúcim nožom na rezy. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč
Biele špice
Lahodné biele špice , ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.