reklama

Karamelová roláda

Pridal/a melisa dňa 25. 03. 2018 - 18:47 - Recepty melisa
Karamelová roláda, Recepty na zákusky, melisa

melisa | Karamelová roláda


reklama

Kakaová roláda s karamelovou plnkou je vynikajúca:))

Ingrediencie
Piškóta:
5 kusy vajce
7 polievkové lyžice kryštálový cukor jemný
7 polievkové lyžice polohrubá múka
2 polievkové lyžice voda
1 polievková lyžica olej
1 čajová lyžička prášok do pečiva
2 polievkové lyžice holandské kakao
Plnka:
1 plechovka Salko karamelové
200 gramov maslo
  trocha biele drobné zdobenie Dr.Oetker
  ríbezľový lekvár
Poleva:
150 gramov tmavá čokoládová poleva Dr.Oetker
Postup

Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po jednom zašľaháme žĺtky, po lyžiciach cukor, pridáme vodu, olej a preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.

Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie. Rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 20 minút. Údaje sú orientačne. Po krátkom vychladnutí zrolujeme aj s papierom.

Plnka: maslo izbovej teploty vyšľaháme, po častiach zašľaháme karamelové Salkom rovnakej teploty.

Z rolády odstránime papier, potrieme ríbezľovým lekvárom a plnkou. Trochu si odložíme na potretie povrchu rolády. Znovu zrolujeme. Povrch potrieme tenkou vrstvou plnky a polejeme čokoládovou polevou.

Počas tuhnutia posypeme drobným bielym zdobením alebo podľa vlastnej fantázie. Odložíme do chladu stuhnúť. Aby poleva nepopraskala, krájame horúcim nožom na rezy. Dobrú chuť!

Výnos
1 roláda
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama