
jemný zákusok s vôňou kávy
Cesto 1: | ||
5 | kusy | vajce |
100 | gramov | kryštálový cukor |
100 | millilitrov | olej |
100 | millilitrov | voda |
150 | gramov | polohrubá múka |
3 | polievkové lyžice | kakao |
1 | balík | prášok do pečiva |
Cesto 2: | ||
5 | kusy | vajce |
100 | gramov | kryštálový cukor |
100 | millilitrov | olej |
100 | millilitrov | voda |
100 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
150 | gramov | vlašské orechy |
Plnka 1: | ||
600 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | Zlatý klas |
1 | balík | vanilkový cukor |
150 | gramov | kryštálový cukor |
2 | polievkové lyžice | orechové kapučíno |
250 | gramov | maslo |
Plnka 2: | ||
600 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | čokoládový puding |
150 | gramov | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | čokoládové kapučíno |
250 | gramov | maslo |
Postup : žĺtka, cukor miešame do penista, pridáme vody, olej a postupne múku (orechy- kakao podľa 1 alebo 2 cesta) premiešanú s práš. do pečiva. Do vypracovaného cesta zľahka pridáme vymiešaný tuhý sneh. Každý korpus pečieme asi 30 min. pri 200 ´C plech 30x40 cm.
Postup krémov : z mlieka a cukru uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Zvlášť vymiešame maslo alebo Heru, vanilkový cukor, kapucína a pomaličky vmiešame vychladený puding.
Takto opakujeme aj pri 2 kréme.
Ukladáme nasledovne: tmava piškóta, orechový krém, položíme orechovú piškótu a na ňu natrieme čokoládovú plnku, zdobíme podľa vlastnej fantázie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty