
Svieži zákusok plný ovocia
5 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | cukor kryštálový |
5 | polievkové lyžice | múka polohrubá |
1 | plechovka | prášok do pečiva |
Krém: | ||
500 | gramov | jahody |
1 | polievková lyžica | cukor krupica |
1⁄2 | kus | citrón - šťava |
400 | millilitrov | smotana na šľahanie 40% |
250 | gramov | tvaroh jemný tučný |
2 | kusy | vanilkový cukor |
Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, postupne pridáme žĺtkov a dobre šľaháme. Na záver zľahka vmiešame múku a prášok do pečiva. Vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie alebo vymastený a vysypaný múkou.
Pečieme do ružova vo vyhriatej rúre na 180° približne 10-15 min. Necháme vychladnúť, rozkrojíme na 3 pásy po dĺžke a naplníme.
Časť jahôd si necháme na ozdobu, ostatné nakrájame na menšie kúsky, zasypeme cukrom a šťavou z citróna, necháme postáť.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilkovými cukrami, do tvarohu zamiešame pustenú šťavu z jahôd a zľahka spojíme so šľahačkou. Jemne do plnky vmiešame aj ostatné jahody.
Pláty cesta natrieme plnkou, necháme si trochu aj na vrchný plát aby nám držalo ovocie na ozdobu. Nakrájame jahody, dala som aj čučoriedky a posypala sekanou čokoládou, necháme vychladnúť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty