
Určite poteší veľkých aj malých labužníkov. Zákusok prekvapí svojou chuťou.
Ingrediencie
400 | gramov | lístkové cesto |
Plnka 1: | ||
250 | gramov | tvaroh jemný |
200 | gramov | Philadelphia syr |
200 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
1 | balík | Smeta-fix |
Plnka 2: | ||
700 | gramov | mrazené jahody |
3 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
1 | balík | Zlatý klas |
Dokončenie: | ||
práškový cukor |
Postup
Pripravíme si ingrediencie lístkové cesto rozmrazene, plnka 1,2. Lístkové cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku rozvaľkáme na tenko. Pomocou valčeka prenesieme na plech 29x39cm popicháme vydličkou, aby sa nezdúvalo.
Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 10 minút do zlatista, 2x korpus viď nižšie, foto.
Do misy dáme jahody sirup odložíme. Jahody varíme, rozmixujeme tyčovym mixérom pridáme cukor.
V sirupe z jahôd rozhabarkujeme zlatý klas vlejeme do uvarených jahôd uvaríme hustý krém, ktorý dáme vychladnúť. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha pridáme smetafix, tvaroh, philadelphiu alebo mascarpone došľahame do tuha.
Do cukrárského vrecka dáme tvarohovu plnku nanesieme na korpus viď nižšie, foto. Do medzier lyžicou nanesieme jaho plnku. Preložíme druhý korpus zľahka pritlačíme odložíme do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc.
Pred podávaním posypeme práškovým cukrom dobrú chuť, všetkým.




- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Tiramisu kocky
Bejč | Tiramisu kocky
Tiramisu kocky
Vynikajúci zákusok s kakaovým korpusom, kávovou náplňou, piškótami a šľahačkou v štýle obľúbeného tiramisu dezertu.
Parížsky trojuholník s višňami
Bejč | Parížsky trojuholník s višňami
Parížsky trojuholník s višňami
Výborný čokoládový zákusok s parížskym krémom, sviežou višňovou náplňou a čokoládovou polevou.