reklama

Tvarohovo - jahodové kocky

Pridal/a Oľga Birošová dňa 10. 01. 2021 - 15:33 - Recepty Oľga Birošová
Tvarohovo - jahodové kocky, Recepty na zákusky, Oľga Birošová

reklama

Určite poteší veľkých aj malých labužníkov. Zákusok prekvapí svojou chuťou. 

Ingrediencie
400 gramov lístkové cesto
Plnka 1:
250 gramov tvaroh jemný
200 gramov Philadelphia syr
200 millilitrov smotana na šľahanie 33%
1 balík Smeta-fix
Plnka 2:
700 gramov mrazené jahody
3 polievkové lyžice trstinový cukor
1 balík Zlatý klas
Dokončenie:
  práškový cukor
Postup

Pripravíme si ingrediencie lístkové cesto rozmrazene, plnka 1,2. Lístkové cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku rozvaľkáme na tenko. Pomocou valčeka prenesieme na plech 29x39cm popicháme vydličkou, aby sa nezdúvalo.

Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 10 minút do zlatista, 2x korpus viď nižšie, foto.

Do misy dáme jahody sirup odložíme. Jahody varíme, rozmixujeme tyčovym mixérom pridáme cukor.

V sirupe z jahôd rozhabarkujeme zlatý klas vlejeme do uvarených jahôd uvaríme hustý krém, ktorý dáme vychladnúť. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha pridáme smetafix, tvaroh, philadelphiu alebo mascarpone došľahame do tuha.

Do cukrárského vrecka dáme tvarohovu plnku nanesieme na korpus viď nižšie, foto. Do medzier lyžicou nanesieme jaho plnku. Preložíme druhý korpus zľahka pritlačíme odložíme do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc.

Pred podávaním posypeme práškovým cukrom dobrú chuť, všetkým. 

Doplňujúce obrázky
Tvarohovo - jahodové kocky, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 1
Tvarohovo - jahodové kocky, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 2
Tvarohovo - jahodové kocky, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 3
Tvarohovo - jahodové kocky, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 4
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama