Jahodová roláda

Pridal/a katarinalucanova

Letná svieža roláda s jahodami.

Jahodová roláda - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
8 minút
Celkový čas
38 minút

Ingrediencie

Cesto:
4kusyvajce
100gramovkryštálový cukor
100gramovpolohrubá múka
Plnka:
250dekagramymascarpone
250millilitrovšľahačka
2balíkyvanilkový cukor
200gramovjahody
1polievková lyžicaOlé puding vanilkový
  jahodový džem
  jahody

Inštrukcie

Cesto:

celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny,Vareškou jemne vmiešame  múku. Cesto natrieme na plech vystlaný  papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C  cca. 8 minút nie viac aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády. Po upečení opatrne stiahneme papier, jemne posypeme práškovým cukrom . Otočime na stranu ako sa piekol prestrieme naň utierku stočime do rolády a necháme vychladnúť. Kým piškotový plát chladne pripravíme plnku. 

 Plnka: šľahačku vyšľaháme s cukrom postupne pridáme mascarpone ,rozmixované jahody a 1 polievkovú lyžicu Olé vanilkového pudingu. Vychladený plat potrieme jahodovým džemom na džem natrieme väčšiu časť plnky.Na začiatok platu poukladáme jahody a stočíme do rolády .Zvyšnu časť plnky natrieme na povrch rolády a ozdobime jahodami.

Jahodová roláda - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.