Letná svieža roláda s jahodami.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 8 minút |
Celkový čas | 38 minút |
Ingrediencie
Cesto: | ||
4 | kusy | vajce |
100 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | polohrubá múka |
Plnka: | ||
250 | dekagramy | mascarpone |
250 | millilitrov | šľahačka |
2 | balíky | vanilkový cukor |
200 | gramov | jahody |
1 | polievková lyžica | Olé puding vanilkový |
jahodový džem | ||
jahody |
Inštrukcie
Cesto:
celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny,Vareškou jemne vmiešame múku. Cesto natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca. 8 minút nie viac aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády. Po upečení opatrne stiahneme papier, jemne posypeme práškovým cukrom . Otočime na stranu ako sa piekol prestrieme naň utierku stočime do rolády a necháme vychladnúť. Kým piškotový plát chladne pripravíme plnku.
Plnka: šľahačku vyšľaháme s cukrom postupne pridáme mascarpone ,rozmixované jahody a 1 polievkovú lyžicu Olé vanilkového pudingu. Vychladený plat potrieme jahodovým džemom na džem natrieme väčšiu časť plnky.Na začiatok platu poukladáme jahody a stočíme do rolády .Zvyšnu časť plnky natrieme na povrch rolády a ozdobime jahodami.

Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 2060x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (1)