Bezlepková mrkvová roláda

Pridal/a Dada 2608

Výborná roláda s mandľovou múkou so smotanovým krémom a jahodami.

Bezlepková mrkvová roláda - recept
Výnos
Roláda
ZdrojAdriana Polaková + vlastná úprava
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
40 minút

Ingrediencie

Roláda
4kusyvajicka
150gramovhnedý cukor
300gramovmrkva
1kusKôra z pomaranča
400gramovmandľová múka
2čajové lyžičkysoda bikarbona
1⁄2čajová lyžičkamuškátový orech
1čajová lyžičkamletá škorica
krém
250gramovTvaroh
250millilitrovsmotana na šľahanie
200gramovpochúťková kyslá smotana
  med na dochutenie
  jahody

Inštrukcie

Mrkvu si nastrúhame.Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny.Múku zmiešame so sodou bikarbonou, muškátovým orechom a škoricou.Túto zmes na tri krát primiešame do vyšľahaných vajíčok s cukrom.Nakoniec zľahka primiešame nastrúhanú mrkvu.

Pečieme na papieri na pečenie na 180 stupňov asi 20 minút.

Zrolujeme a necháme zrolovanú vychladnúť.

 

Smotanu na šľahanie vymiešame do tuha a primiešame tvaroh a kyslú smotanu, podľa chuti dochutíme medom.

Vychladnutú roládu natrieme krémom, trochu si necháme na obtretie zvrchu, posypeme pokrájanými jahodami.Zrolujeme, obtrieme, ozdobíme  a necháme zatuhnúť.

 

Dobrú chuť!

 

Bezlepková mrkvová roláda - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.