
Dada 2608
Výborná roláda s mandľovou múkou so smotanovým krémom a jahodami.
Ingrediencie
Cesto: | ||
4 | kusy | vajce |
150 | gramov | hnedý cukor |
300 | gramov | mrkva |
1 | kus | pomarančová kôra |
400 | gramov | mandľová múka |
2 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
1⁄2 | čajová lyžička | muškátový orech |
1 | čajová lyžička | škorica mletá |
Krém: | ||
250 | gramov | tvaroh |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
200 | gramov | kyslá smotana |
trocha | med | |
jahody |
Postup
Mrkvu si nastrúhame.Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Múku zmiešame so sodou bikarbonou, muškátovým orechom a škoricou. Túto zmes na trikrát primiešame do vyšľahaných vajíčok s cukrom. Nakoniec zľahka primiešame nastrúhanú mrkvu.
Pečieme na papieri na pečenie na 180 stupňov asi 20 minút.
Zrolujeme a necháme zrolovanú vychladnúť.
Smotanu na šľahanie vymiešame do tuha a primiešame tvaroh a kyslú smotanu, podľa chuti dochutíme medom.
Vychladnutú roládu natrieme krémom, trochu si necháme na obtretie zvrchu, posypeme pokrájanými jahodami. Zrolujeme, obtrieme, ozdobíme a necháme zatuhnúť.
Dobrú chuť!

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.