
reklama
Svieže rezy na každú príležitosť
Ingrediencie
Korpus: | ||
5 | kusy | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | cvikla |
125 | millilitrov | minerálka |
125 | millilitrov | olej |
300 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
Na potretie: | ||
lekvár | ||
Plnka: | ||
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
100 | gramov | biela čokoláda |
1 | balík | stužovač |
250 | gramov | mascarpone |
Na ozdobu: | ||
cukríky |
Postup
Žĺtky zmiešame s cukrom, pridáme olej, vodu cviklu, ktorú sme deň dopredu uvarili a rozmixovali, múku premiešanú s práš.
Do pečiva a nakoniec zľahka primiešane sneh s bielkov. Pečieme pri 200 ´C asi 30 min. plech 30x40 cm.
Smotanu si deň dopredu uvaríme s bielou čokoládou a necháme s chladničke. Potom vyšľaháme tuhú šľahačku, do ktorej zľahka primiešame mascarpone.
Korpus potrieme lekvárom, na to dáme 1/3 plnky. Ostatnou plnkou ozdobíme rezy a posypeme cukríkmi.
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.