reklama

Čokoládové trubičky plnené parížskym krémom

Pridal/a ivik dňa 15. 12. 2017 - 19:14 - Recepty ivik
Čokoládové trubičky plnené parížskym krémom, Recepty na zákusky, ivik

ivik


reklama

Výborné trubičky :)

Ingrediencie
Cesto:
350 gramov hladká múka
150 gramov práškový cukor
180 gramov maslo
70 gramov mleté orechy
1 kus vajce
1 kus žĺtok
1 polievková lyžica kakao
Parížska šľahačka:
250 millilitrov smotana na šľahanie
7 dekagramov čokoláda
Maslová plnka:
20 dekagramov maslo
20 dekagramov práškový cukor
14 dekagramov mleté orechy
  trocha rum
Dokončenie:
  čokoládová poleva
Postup

Trubičky: Zo surovín spracujeme cesto, vyvaľkáme na hrúbku 2-3 mm, ostrôžkou pokrájame na obdĺžniky 4 x 6 cm a natáčame na suché kovové /plechové/ trubičky, na spoji pritlačíme , pečieme na slabo vymastenom plechu pri teplote 160 stupňov /plynová rúra/ asi 10 minút.

Parížska šľahačka:  Smotanu s čokoládou privedieme do varu a necháme dobre vychladiť, vychladenú vyšľaháme a naplníme trubičky.

Maslová plnka: Vymiešame maslo, cukor, orechy a rum, plníme trubičky.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama