
ivik
reklama
Výborné trubičky :)
Ingrediencie
Cesto: | ||
350 | gramov | hladká múka |
150 | gramov | práškový cukor |
180 | gramov | maslo |
70 | gramov | mleté orechy |
1 | kus | vajce |
1 | kus | žĺtok |
1 | polievková lyžica | kakao |
Parížska šľahačka: | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
7 | dekagramov | čokoláda |
Maslová plnka: | ||
20 | dekagramov | maslo |
20 | dekagramov | práškový cukor |
14 | dekagramov | mleté orechy |
trocha | rum | |
Dokončenie: | ||
čokoládová poleva |
Postup
Trubičky: Zo surovín spracujeme cesto, vyvaľkáme na hrúbku 2-3 mm, ostrôžkou pokrájame na obdĺžniky 4 x 6 cm a natáčame na suché kovové /plechové/ trubičky, na spoji pritlačíme , pečieme na slabo vymastenom plechu pri teplote 160 stupňov /plynová rúra/ asi 10 minút.
Parížska šľahačka: Smotanu s čokoládou privedieme do varu a necháme dobre vychladiť, vychladenú vyšľaháme a naplníme trubičky.
Maslová plnka: Vymiešame maslo, cukor, orechy a rum, plníme trubičky.
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
Ďalšie recepty