
Svieže broskyňove rezy
Na 3 korpusy: | ||
15 | kusy | vajce |
15 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
3 | polievkové lyžice | olej |
15 | polievkové lyžice | múka |
3 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
trocha | potravinárska farba oranžová | |
Krém: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
200 | gramov | kryštálový cukor |
2 | balíky | Zlatý klas |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | polohrubá múka |
100 | gramov | biela čokoláda |
250 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
1 | kus | broskyňový kompót |
Tri piškóty, každá z piatich vajec:
5 žĺtok vyšľaháme spolu s 5 PL kr. cukru, pridáme 1 PL oleja a 5 PL múky, 1 ČL PDP.
Vyšľaháme si sneh z 5 bielkov a pridáme k žĺtkam. Pečieme na 175 st. Do tretej piškóty pridáme trocha oranžového farbiva.
Krém: 0,5 litra mlieka, 200 g kr. cukor, 2x zlatý klas, 1x van. cukor a 1 PL pol. muka uvaríme na hustú kašu. Po odstavení pridáme 100 g bielej čokolády a necháme rozpustiť. Po vychladnutí do krému pridáme 250 g masla.
Piškótu natrieme krémom, poukladáme nakrájané broskyne. Preložíme farebným plátom, ktorý polejeme šťavou z broskýň.
Natrieme krémom a znova poukladáme nakrájané broskyne. Preložíme tretí plát.
Zákusok zaťažíme a dáme na pár hodín stuhnúť. Po stuhnutí natrieme vrchný plat zvyšným krémom a ľubovoľne ozdobíme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty