
Sandra Hvilová | Šuhajdy so Salkom - orechové a karamelové
Orechové a karamelové šuhajdy
4 | balíky | mliečna čokoláda |
100 | gramov | kokosový olej |
150 | gramov | mleté orechy |
200 | gramov | kryštálový cukor |
100 | millilitrov | mlieko |
100 | gramov | maslo |
1 | kus | Salko karamelové |
100 | gramov | maslo |
Čokoládu si rozpustime nad parou. K rozpustenej čokoláde pridáme 100 g kokosového oleja. Keď sa olej rozpustí 2 čajové lyžičky čokolády dáme do košíčkov. Dáme stuhnúť do mrazničky.
Orechová plnka: 150 g mletých orechov, 200 g kryštálového cukru a 100 ml mlieka spolu zmiešame v hrnci a privedieme do varu. Po odstavení pridáme 100 g masla a miešame kým sa nám všetko spolu nespojí. Podľa chuti po vychladnutí možeme pridať rum.
Karamelová plnka: Karamelové Salko dáme zohriať do hrnca a pridáme k nemu 100 g masla. Miešame kým sa nám všetko nespojí. Plnku necháme vychladnúť.
Do stuhnutých košíčkov si dáme plnku a dáme znova stuhnúť na chvíľu do chladničky. Na Stuhnuté košíčky s plnkou dáme 2 čajové lyžičky alebo podľa potreby čokoládu, ktorú znova dáme stuhnúť do chladničky.

Sandra Hvilová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč
Biele špice
Lahodné biele špice , ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.