Vanilková poézia - ovocná torta s vanilkovým krémom

Pridal/a Alexandra Masarova

Táto tortička patrí u nás doma k jednej z najobľúbenejších. Je svieža, ľahká a lahodná. Čerstvého ovocia je ešte dosť, tak posúvam recept aj vám. Možno prekvapíte návštevu alebo si ju dáte k nedeľnej kávičke.

Vanilková poézia - ovocná torta s vanilkovým krémom - recept
Výnos
12
Zdrojvlastne
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
2 hod, 30 minút

Ingrediencie

Korpus:
100gramovhladká múka
60gramovpolohrubá múka
4kusyvajce
140gramovkryštálový cukor
1kusvanilkový cukor
4polievkové lyžicevoda
1polievková lyžicakakao
 štipkasoľ
 čajová lyžičkasóda bikarbóna
Vanilkový krém:
600millilitrovmlieko
2balíkyZlatý klas
2kusyžĺtok
1balíkvanilkový cukor
1polievková lyžicamaslo
400millilitrovkyslá smotana
  kryštálový cukor
Smotanový krém:
400millilitrovšľahačková smotana
400millilitrovkyslá smotana
  kryštálový cukor
1balíkCréme Olé vanilkový bez varenia
Ostatné:
  malinový džem
  ovocie

Inštrukcie

Korpus:  

Kryštálový cukor zmiešame s vanilkovým. Bielky so štipkou soli vymiešame do polotuha.

Pridáme polovicu cukru a vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s vlažnou vodou  a druhou polovicou cukru vyšľaháme do peny.

Jemne na nízkych otáčkach primiešame polovicu snehu.

Ručne primiešame preosiatu múku so sódou bikarbónou a kakaom.

Nakoniec zľahka primiešame aj druhú polovicu snehu. Pečieme na 180 C asi 25 - 30 minút - forma 24 cm.  

Vanilkový krém:

Polovicu mlieka s cukrom (podľa chuti) dáme variť.

V druhej polovici mlieka rozmiešame zlaté klasy a dva žĺtky. Vlejeme do hrnca a uvaríme hustý puding.

Do horúceho vmiešame maslo. Občas prešľaháme a do vlažného pridáme kyslú smotanu izbovej teploty.  

Vychladnutý korpus rozdelíme na 2 až 3 časti, podľa jeho veľkosti. Bohato natrieme džemom, naplníme krémom a malinami. Odložíme stuhnúť.                                     

Smotanový krém:

Kyslú smotanu zmiešame so šľahačkovou.

Dosladíme a za stáleho šľahania pridáme olé puding. Ten pridávam od oka , kým sa mi krém nezdá dostatočne tuhý.

Príborovým nožíkom navrstvíme na vychladnutú tortu. Vzhľad nemusí byť dokonalý lebo už chuť ňou je. Dozdobíme čerstvým ovocím .

Poznámky

A prečo "poézia" ? Jednoducho preto, že táto svieža tortička chutí "jedna báseň" ! Výborná aj v bezlepkovej verzii, stačí nahradiť múku za bezlepkovú.

Vanilková poézia - ovocná torta s vanilkovým krémom - recept postup 1

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.