Vanilková poézia

Popis

Táto tortička patrí u nás doma k jednej z najobľúbenejších . Aj preto lebo je svieža ,ľahká a lahodná . A keďže ešte stále máme dostatok čerstvého ovocia posúvam recept aj vám . Možno prekvapíte návštevu alebo si ju dáte len tak, doma k nedeľnej kávičke.

Vanilková poézia - recept

Zhrnutie

Výnos
12
Zdrojvlastne
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
2 hod, 30 minút

Ingrediencie

100gramovhladka muka
60gramovpoloh. múka
4kusyvajcia
140gramovkryšt. cukru
1kusvanil. cukor
4polievkové lyžicevlažnej vody
1polievková lyžicakakao
 štipkasoli
 čajová lyžičkasóda bicarbona
600millilitrovmlieka
2balíkyzlatý klas
1polievková lyžicamaslo
1balíkvanilkov. cukru
400millilitrovkyslá pochúťková smotana
kryst.cukor podla chuti
400millilitrovšľahačk.smotana
400millilitrovkyslá pochúťková smotana
kryst.cukor podla chuti
1balíkpuding bez varenia Créme Olé vanilkový
malinový alebo iný svieži džem
maliny a ovocie na dozdobenie

Inštrukcie

Korpus :   Kryštálový cukor zmiešame s vanilkovým . Bielky so štipkou soli vymiešame do polotuha .Pridáme polovicu cukru a vyšlaháme tuhý sneh . Zĺtka s vodou a druhou polovicou cukru vyšlaháme do peny .Jemne na nízkych otáčkach primiešame polovicu snehu. Ručne primiešame preosiatu múku so sódou bikarbonou a kakaom. Na koniec zľahka primiesame aj druhú polovicu snehu . Pečieme na 180 C asi 25 - 30 minút - forma 24 cm.  

Vanilkový krém : Polovicu mlieka s cukrom ( podľa chuti ) dáme variť . V druhej polovici mlieka rozmiešame zlaté klasy . Vlejeme do hrnca a uvaríme hustý puding. Do horúceho vmiešame maslo. Občas prešľaháme a do vlažného pridáme kyslú smotanu izbovej teploty.  

 Vychladnutý korpus rozdelíme na 2 až 3 časti , podľa jeho veľkosti. Bohato natrieme džemom , naplníme krémom a malinami . Odložíme stuhnúť.                                      Pripravíme smotanový krém. Kyslú smotanu zmiešame so šľahačkovou . Dosladíme a za stáleho šľahania pridáme olé puding. Ten pridávam od oka , kým sa mi krém nezdá dostatočne tuhý . Príborovým nožíkom navrstvíme na vychladnutú tortu. Vzhľad nemusí byť dokonalý lebo už chuť ňou je . Dozdobíme čerstvým ovocím .

Poznámky

A prečo " poézia "  ? Jednoducho preto , že táto svieža tortička chuti ako sa vraví " jedna báseň " ! Výborná aj v bezlepkovej verzii stačí nahradiť múku za bezlepkovú.

Vanilková poézia - recept postup 1

Recepty: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.