
Sandra Hvilová | Šlahačková torta
Šlahačková torta z jahodovým džemom, zdobená jahodami, sladkými orieškami a čokoládou
7 | kusy | vajce |
7 | polievkové lyžice | práškový cukor |
7 | polievkové lyžice | hladká múka |
850 | millilitrov | šľahačková smotana |
7 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | kus | jahodový džem |
4 | balíky | stužovač za studena |
125 | gramov | sladké oriešky |
jahody | ||
čokoládové hobliny |
Korpus: Bielka vyšľaháme do tuha, pridáme práškový cukor a vyšľaháme. Postupne pridávame po jednom žĺtku a vyšľaháme. Pridáme múku.
Pečieme na 175 st 40 minút.
Krém: Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme s práškovým cukrom. Keď je šľahačka skoro hotová, prisypeme stužovač.
Korpus rozrežeme, potrieme jahodovým džemom, natrieme šľahačkou, ale nie všetkou, aby nám ostalo aj na potretie torty a na ozdobu.
Natrieme druhú časť korpusu džemom a preložíme na krém.
Potom celú tortu potrieme šľahačkou a posypeme sladkými praženými orieškami.
Dozdobíme zbytkom šľahačky, jahodami a hoblinami čokolády.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty