reklama

Šlahačková torta

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 08. 10. 2020 - 22:23 - Recepty Sandra Hvilová
Šlahačková torta, Recepty na torty, Sandra Hvilová

Sandra Hvilová | Šlahačková torta


reklama

Šlahačková torta z jahodovým džemom, zdobená jahodami, sladkými orieškami a čokoládou

Ingrediencie
7 kusy vajce
7 polievkové lyžice práškový cukor
7 polievkové lyžice hladká múka
850 millilitrov šľahačková smotana
7 polievkové lyžice práškový cukor
1 kus jahodový džem
4 balíky stužovač za studena
125 gramov sladké oriešky
  jahody
  čokoládové hobliny
Postup

Korpus: Bielka vyšľaháme do tuha, pridáme práškový cukor a vyšľaháme. Postupne pridávame po jednom žĺtku a vyšľaháme. Pridáme múku.

Pečieme na 175 st 40 minút. 

Krém: Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme s práškovým cukrom. Keď je šľahačka skoro hotová, prisypeme stužovač. 

Korpus rozrežeme, potrieme jahodovým džemom, natrieme šľahačkou, ale nie všetkou, aby nám ostalo aj na potretie torty a na ozdobu.

Natrieme druhú časť korpusu džemom a preložíme na krém.

Potom celú tortu potrieme šľahačkou a posypeme sladkými praženými orieškami.

Dozdobíme zbytkom šľahačky, jahodami a hoblinami čokolády. 

Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama