
Svieža torta s chuťou škorice.
3 | kusy | vajce |
100 | gramov | kryštálový cukor |
100 | millilitrov | olej |
100 | millilitrov | minerálna voda |
200 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
3 | čajové lyžičky | škorica |
Plnka 1: | ||
300 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | vanilkový puding |
1 | balík | vanilkový cukor |
50 | gramov | kryštálový cukor |
250 | millilitrov | kyslá smotana |
Plnka 2: | ||
50 | gramov | kryštálový cukor |
150 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | prášková šľahačka |
Dokončenie: | ||
malinový lekvár | ||
škorica | ||
maliny |
Vajcia veľkosti L vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou. Túto zmes dáme piecť na 45 min. pri 180´C. Korpus nevyberáme s formy, potrieme lekvárom a poukladáme maliny.
Plnka 1: Z mlieka, cukru a pudingu urobíme tuhý puding, do ktorého ešte za tepla primiešame kysnú smotanu a nalejeme na malinový lekvár.
Plnka 2: Z cukru si urobíme tmavý karamel, ktorý zalejeme mliekom a necháme vychladnúť. Potom pridáme práškovú šľahačku a vyšľaháme.
Časť natrieme na 1. plnku a časť si necháme na ozdobu. Nakoniec posypeme ešte ml. škoricou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty