Malinová cheesecake torta

Pridal/a Maria Rosiera

Prečo nespojiť cheesecake s tortou? ako na to? pozrite recept:

Malinová cheesecake torta - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

1000gramovmascaropne
3polievkové lyžicepraskový cukor
7kusyvajce
1kusPDP
1⁄2kusšťava z citróna
2polievkové lyžiceGustin jemný kukuričný škrob
1polievková lyžicaprírodné kakao
4polievkové lyžiceHladká múka ( cesto)
1⁄2deciliterolej
1polievková lyžicabiely jogurt
500millilitrovsmotana 33%
400gramovbiela čokoláda
300gramovhorká čokoláda
4polievkové lyžicetrstinový cukor
1balíkvanilkový cukor
300gramovmaliny

Inštrukcie


1. deň/ večer:  
Malinový Cheesecake:

Vyšľaháme -500g mascarpone s -3PL práškovým cukrom s -1/2 šťavy z citróna s -1PL gréckeho jogurtu s -1PL Gustinu s -4PL prepasírovaným malinovým coulis (rozvaríme 300g malín s 1pl Gustinu, rozmixujeme a prepasírujeme) a po jedom všľaháme -2ks vajíčka. Cheesecake krém nalejeme do formy 20cm s papierom na pečenie, pečieme vo vyhriatej rúre na dne s plechom s vodou 45 minút na 160•C teplovzdušne, cheesecake je upečený, keď je v strede trasľavý, necháme ho vychladnúť v rúre a na noc dáme do chladničky. 

Parížska šľahačka s mascarpone biela:

-250ml smotany na šľahanie zohrejeme na sporáku “nesmie vrieť”, odstavíme z tepla, pridáme nalámanu -300g bielej čokolády, počkáme 2 minúty a premiešame aby sa čoko rozpustila. Dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme spolu s 250g mascarpone.  

Parížska šľahačka s mascarpone horká:

250ml smotany na šľahanie zohrejeme na sporáku “nesmie vrieť”, odstavíme z tepla, pridáme nalámanu -300g horkej čokolády, počkáme 2 minúty a premiešame aby sa čoko rozpustila. Dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme spolu s 250g mascarpone.

Korpus:

 26 cm forma -5ks bielkov vyšľaháme s -1čl citrónovej šťavy do peny, pridáme postupne -4PL trstinového cukru -1balíček vanilkového cukru, vyšľaháme, znížime rýchlosť a po jednom všľaháme -5ks žĺtkov a -0,5dcl oleja (použila som bodliakový od #Nahrin)  postupne stierkou vmiešame preosiate -4PL hladkej múky a -1PL prírodného kakaa -1PDP Vylejeme do formy s papierom na pečenie, pobúchame aby vyšli bublinky vzduchu a pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút na 180•C teplovzdušne.

Malinové ganache z bielej čokolády:

Nalámeme si -100g bielej čokolády a pridáme -4 PL vlažného malinového pyré.  20cm formu si vystelieme fóliou a nalejeme ganache do formy, odložíme do chladničky. 


2. deň/ráno
Zostavujeme tortu:

Korpus prerežeme na 2 časti, spodný natrieme malinovým džemom s 1čl rumu. Nanesieme tenkú vrstvu bieleho krému na to položíme malinový cheesecake, okolo neho nanesieme vreckom biely krém (vyšpárujeme až po kraj), na malinový cheesecake nanesieme tmavý krém, na to uložíme ganache (v chladne nám stuhlo a z fólie sa ľahko odlepí), na ganache nanesieme tmavý krém a na to položíme druhú polovicu korpusu. Po bokoch nanesieme tmavý krém na vrch biely krém, ozdobíme podľa predstáv, ja som použila chrumkavé ovocie od #mixit a #ruby čokoládu.  
Možno trochu zložitejší, ale ak radi experimentujete odporúčam toto malinovo čokoládové nebo 
poteším sa like na stránke 

https://www.facebook.com/CheesecakepodlaMary/

Recept trochu upravený od mojej ponuky na stráne

Poznámky

Vlastná tvorba od CheesyMary-čízkejk podľa Mary

Malinová cheesecake torta - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.