reklama

Jahodová torta s mascarpone

Pridal/a Oľga Birošová dňa 04. 06. 2020 - 18:24 - Recepty Oľga Birošová
Jahodová torta s mascarpone, Recepty na torty, Oľga Birošová

reklama

Je čas jahôd, vhodná na oslavy alebo len tak na posedenie. 

Ingrediencie
Cesto:
7 kusy vajce
7 polievkové lyžice práškový cukor
4 polievkové lyžice kakao
1 štipka soľ
1 balík prášok do pečiva
Plnka:
250 gramov mascarpone
400 millilitrov smotana na šľahanie 33%
1 balík Smeta-fix
Dokončenie:
  jahody
  čokoládová poleva
Postup

Bielky, cukor, soľ vyšľaháme do penista, postupne pridávame po jednom žĺtku zašľaháme.

Kakao preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva zľahka vmiešame do cesta. Plech vyložíme papierom na pečenie cesto rovnomerne rozotrieme cesto.

Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 20 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť boky upravíme prekrojíme na 3 rovnaké časti viď, foto.

Smotanu, smetafix vyšľaháme do polotuha pridáme mascarpone došľaháme.

Jahody umyjeme necháme odkvapkať. Plnku rovnomerne rozotrieme na pripravený korpus trocha si odložíme na potretie vrchu torty. Na plnku rozložíme jahody viď, foto.

Každý diel stočíme do rolky tak, že ich pospájame. Uložíme do tortovej formy spevníme, tortu potrieme zbytkom plnky dáme do chladničky stuhnúť.

Po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou (ganache). Ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť. 

Doplňujúce obrázky
Jahodová torta s mascarpone, Recepty na torty, Oľga Birošová, 1
Jahodová torta s mascarpone, Recepty na torty, Oľga Birošová, 2
Jahodová torta s mascarpone, Recepty na torty, Oľga Birošová, 3
Jahodová torta s mascarpone, Recepty na torty, Oľga Birošová, 4
Jahodová torta s mascarpone, Recepty na torty, Oľga Birošová, 5
Jahodová torta s mascarpone, Recepty na torty, Oľga Birošová, 6
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama