
Je čas jahôd, vhodná na oslavy alebo len tak na posedenie.
Cesto: | ||
7 | kusy | vajce |
7 | polievkové lyžice | práškový cukor |
4 | polievkové lyžice | kakao |
1 | štipka | soľ |
1 | balík | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
250 | gramov | mascarpone |
400 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
1 | balík | Smeta-fix |
Dokončenie: | ||
jahody | ||
čokoládová poleva |
Bielky, cukor, soľ vyšľaháme do penista, postupne pridávame po jednom žĺtku zašľaháme.
Kakao preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva zľahka vmiešame do cesta. Plech vyložíme papierom na pečenie cesto rovnomerne rozotrieme cesto.
Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 20 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť boky upravíme prekrojíme na 3 rovnaké časti viď, foto.
Smotanu, smetafix vyšľaháme do polotuha pridáme mascarpone došľaháme.
Jahody umyjeme necháme odkvapkať. Plnku rovnomerne rozotrieme na pripravený korpus trocha si odložíme na potretie vrchu torty. Na plnku rozložíme jahody viď, foto.
Každý diel stočíme do rolky tak, že ich pospájame. Uložíme do tortovej formy spevníme, tortu potrieme zbytkom plnky dáme do chladničky stuhnúť.
Po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou (ganache). Ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.






- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty