reklama

Jahodová torta

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 20. 03. 2021 - 15:49 - Recepty Sandra Hvilová
Jahodová torta, Recepty na torty, Sandra Hvilová

reklama

Torta s kakaovou točenou piškótou, jahodovým krémom, kúskami čokolády a ganache z mliečnej čokolády ozdobený ovocím a čokoládou.

Ingrediencie
8 kusy vajce
8 polievkové lyžice práškový cukor
6 polievkové lyžice polohrubá múka
2 polievkové lyžice kakao
60 gramov olej
400 gramov šľahačková smotana
100 gramov jahody
250 gramov mascarpone
3 balíky Smeta-fix
100 gramov mliečna čokoláda
100 gramov šľahačková smotana
  ovocie
  cukor
  balík prášok do pečiva
  jahodový džem
Postup

Piskota:

Bielka vyslahame do tuha, postupne pridávame cukor a zltka. Pridame muku pól bál. PDP a olej a premiesame.

Pecieme na 175st. Z tohto cesta som upiekla dva plechy. Upecenu piskotu nechame vychladnúť a prerezeme každú na 3 rovnaké pasy.

Krem:

Rozmixované prepasirovane jahody, sl.smotanu a mascarpone so stuzovacmi vyslahame do tuhá. 
Kazdy plat piskoty natrieme džemom a kremom.

Prvý plat zavinieme ako keby do rolady. Prvý zatočení plat položíme na druhý plat ktorý je natrety džemom aj kremom a znova tocime. Takto postup opakujeme do skoncenie platov.

Zo zvyšným kremom potrieme celu torticku a dáme stuhnut najlepšie cez noc do chladničky. 

Ganache:

1:1 cokolada a sl.smotana. Sl.Smotanu si dáme zohriať nad paru a pridame nalamanu čokoládu. Nechame čokoládu roztopiť a premiesavame. Odstavime z ohňa a nechame vychladnúť.

Neskôr zrobime stekance na totee a potrieme vrch torty. Dáme poriadne stuhnut do chladničky a neskôr ľubovoľne odzdobime podľa fantazie (príležitosti). 

Doplňujúce obrázky
Jahodová torta, Recepty na torty, Sandra Hvilová, 1
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama