
Torta s kakaovou točenou piškótou, jahodovým krémom, kúskami čokolády a ganache z mliečnej čokolády ozdobený ovocím a čokoládou.
8 | kusy | vajce |
8 | polievkové lyžice | práškový cukor |
6 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
60 | gramov | olej |
400 | gramov | šľahačková smotana |
100 | gramov | jahody |
250 | gramov | mascarpone |
3 | balíky | Smeta-fix |
100 | gramov | mliečna čokoláda |
100 | gramov | šľahačková smotana |
ovocie | ||
cukor | ||
balík | prášok do pečiva | |
jahodový džem |
Piskota:
Bielka vyslahame do tuha, postupne pridávame cukor a zltka. Pridame muku pól bál. PDP a olej a premiesame.
Pecieme na 175st. Z tohto cesta som upiekla dva plechy. Upecenu piskotu nechame vychladnúť a prerezeme každú na 3 rovnaké pasy.
Krem:
Rozmixované prepasirovane jahody, sl.smotanu a mascarpone so stuzovacmi vyslahame do tuhá.
Kazdy plat piskoty natrieme džemom a kremom.
Prvý plat zavinieme ako keby do rolady. Prvý zatočení plat položíme na druhý plat ktorý je natrety džemom aj kremom a znova tocime. Takto postup opakujeme do skoncenie platov.
Zo zvyšným kremom potrieme celu torticku a dáme stuhnut najlepšie cez noc do chladničky.
Ganache:
1:1 cokolada a sl.smotana. Sl.Smotanu si dáme zohriať nad paru a pridame nalamanu čokoládu. Nechame čokoládu roztopiť a premiesavame. Odstavime z ohňa a nechame vychladnúť.
Neskôr zrobime stekance na totee a potrieme vrch torty. Dáme poriadne stuhnut do chladničky a neskôr ľubovoľne odzdobime podľa fantazie (príležitosti).

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty