
katarinalucanova | Tekvicová roláda
Výborná roláda z tekvice hokkaido s orieškami, perníkovým korením a škoricovým krémom.
Ingrediencie
Cesto: | ||
5 | kusy | vajce |
100 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | pyré z tekvice hokkaido |
100 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | škoricový cukor |
3 | polievkové lyžice | nasekané vlašské orechy |
1⁄2 | čajová lyžička | perníkové korenie |
štipka | soľ | |
štipka | mletý muškátový oriešok | |
1 | polievková lyžica | kandizovaná pomarančová kôra |
1⁄2 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Krém: | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | šľahačka |
2 | balíky | škoricový cukor |
Okrem toho: | ||
černicový džem | ||
2 | polievkové lyžice | nasekané vlašské orechy |
Postup
Tekvicu rozkrojíme, vydlabeme jadierka a nakrájame na mesiačiky. Poukladáme na papier na pečenie a upečieme domäkka. Takto upečenú tekvicu rozmixujeme na pyré.
Po upečení odstránime kôru z upečeného plátu. Opatrne stiahneme papier, jemne posypeme práškovým cukrom. Korpus otočíme na stranu ako sa piekol a s papierom stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.
Krém: Mascarpone, smotanu a škoricový cukor vyšľaháme spolu na hustý hladký krém.
Dokončenie: Vychladený plát potrieme džemom, na džem rovnomerne nasypeme nasekané orechy. Navrstvíme rovnomerne časť krému.
Roládu pomocou papiera stočíme. Necháme v chlade zatuhnúť a nakoniec roládu obtrieme a ozdobíme zvyšným krémom.

katarinalucanova
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.