
babina 555 | Špenátová roláda s mascarpone a malinovým rozvarom
Chutná roláda, ktorá sa hodí na veľkú noc
Korpus: | ||
5 | kusy | vajec |
5 | polievkové lyžice | cukor kryštálový |
450 | gramov | mrazený špenát |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
2 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Krém: | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | gramov | kyslá smotana 30% |
250 | gramov | šľahačková smotana 33% |
2 | polievkové lyžice | cukor práškový |
1 | kus | vanilkový cukor |
Malinový rozvar: | ||
200 | gramov | maliny |
3 | čajové lyžičky | Solamyl |
trocha | cukor |
Korupus: Bielky šľaháme s trochou soli, postupne pridávame cukor. Keď sú bielky vyšľahané pridáme po jednom žĺtka. Potom už len vareškou pridáme múku s práškom do pečiva.
Odkvapaný špenát zmiešame s olejom a vanilkovým cukrom, ktorý už len zľahka zmiešame zo zmesou vajec a múky.
Plech 30x40 vystelieme papierom na pečenie a trochu potrieme olejom.
Pripravenú zmes naň rozotrieme a dáme piecť na 180 stupňov cca 15 minút. Cesto som zrolovala do mokrej utierky ale je dosť mokré takže si myslím že ani netreba zarolovať. Medzitým si pripravíme plnku.
Krém: Mascarpone s kyslou smotanou a cukrom spolu zmiešame, v druhej miske vyšľaháme šľahačku a pridáme k mascarpone.
Malinový rozvar: 200 g malín rozvaríme s trochou cukru, prepasírujeme. Do horúceho rozvaru pridáme ešte za hrsť malín a v troche vody rozpustené asi 3 kávové lyžičky škrobu a necháme prevrieť.
Skladanie: Cesto potrieme pripravenou mascarpone plnkou. Trochu plnky necháme na potretie zrolovanej rolády. Po dĺžke dáme pásy malinového rozvaru, môžeme pridať aj niekoľko malín. Pomedzi pásy malinového rozvaru som pridala aj mleté pistáciové orechy (nemusia byť). Zrolujeme a vrch potrieme zvyšnou plnkou. Ozdobíme podľa vlastného uváženia.

babina 555
Krásna roláda,
ďakujeme za recept. 