
Lubica67 | Špenátovo-tvarohová roláda
Vynikajúca jemná a výživná roláda.
Ingrediencie
Cesto: | ||
6 | kusy | vajce |
9 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
7 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
200 | gramov | špenátový pretlak |
Krém: | ||
1 | kus | smotana na šľahanie 33% |
250 | gramov | mäkký tvaroh |
5 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
Postup
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom a prišľaháme špenát a postupne pridáme sneh a múku.
Vylejeme na plech o veľkosti 30x40 cm vyložený papierom na pečenie. Pečieme cca 10 minút na 180°C v teplovzdušnej rúre.
Po vybratí z rúry cesto zrolujeme do rolády a zabalíme do mokrej utierky. Necháme vychladiť.
Vyšľaháme šľahačku s cukrom, vanilkovým cukrom (môžeme pridať aj stužovač, nemusí byť) a tvarohom do hustého krému.
Roládu opatrne rozvinieme, natrieme krémom, znovu stočíme. Dáme do chladu stuhnúť, najlepšie cez noc. Prajem dobrú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.