Valika475 | Kakaové šišky s parížskou šľahačkou
Aj tieto nezvyčajne šišky s kakaom a čokoládovým krémom sú fantastické.
Ingrediencie
| Kvások: | ||
| 1 | kus | čerstvé droždie |
| 3 | čajové lyžičky | kryštálový cukor |
| 125 | millilitrov | vlažné mlieko |
| Cesto : | ||
| 230 | gramov | hladká múka |
| 20 | gramov | holandské kakao |
| soľ | ||
| 3 | polievkové lyžice | olej |
| 1 | kus | žĺtko |
| 1 | polievková lyžica | rum |
| olej | ||
| Dokončenie : | ||
| 200 | millilitrov | smotany na šľahanie 33% |
| 100 | gramov | horká čokoláda 52% |
| lekvár | ||
Postup
Z vlažného mlieka cukru a droždia pripravíme kvások.
Preosiatu múku, kakao soľ, žĺtok, olej a rum pripravíme v druhej nádobe. Až kvások vykysne, vymiešame cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste 45-60 min. Potom z cesta vykrajujeme kolieska a palcom v prostriedku prepichneme dierku.
Vysmážame v dostatočnom oleji. Po vysmažení šišku ukladáme na papierový obrúsok. Necháme vychladnúť.
V smotane si necháme roztopiť čokoláda a poriadne to necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme šľahačky a zdobíme. Do prostriedku dáme lekvár. Z tejto dávku vykrojíme asi 14 šišiek.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte

Ďalšie recepty