
katarinalucanova | Jednoduchý jablkový závin
Závin len z troch ingrediencií na cesto a výborne ochutená jablková náplň. Tento závin si určite zamilujete.
Cesto: | ||
300 | gramov | hladká múka |
180 | gramov | maslo |
150 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
Náplň: | ||
jablká | ||
2 | balíky | škoricový cukor |
4 | polievkové lyžice | nasekané orechy |
100 | gramov | hrozienka |
2 | polievkové lyžice | korenie na jablkový závin |
rum | ||
Dokončenie: | ||
1 | kus | vajce |
1 | polievková lyžica | maslo |
Cesto: Studené maslo, múku a smotanu na šľahanie spolu spracujeme na hladké cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odležať. Cesto máme na dva záviny.
Náplň: Hrozienka dobre umyjeme a zalejeme rumom, ja som potrebovala 50 ml. Jablká očistíme a nastrúhame na strúhadle nahrobo, vytlačíme z nich šťavu.
Plnenie: Cesto rozdelíme na dve polovice. Každú vyvaľkáme, posypeme nasekanými orechmi a nastrúhanými jablkami. Ochutíme škoricovým cukrom a korením na jablkový závin. Hrozienka scedíme a nasypeme na jablká. Záviny zvinieme, položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Pečieme 20 minút na 170 °C. Rum ktorý nám ostal po scedení hrozienok zmiešame s 1 polievkovou lyžicou roztopeného masla a týmto potrieme už upečené záviny. Môžeme podávať so šľahačkou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty