
Kamila, Punčová torta
Recept s fotopostupom na výbornú šťavnatú punčovú tortu. Po točenej punčovej som skúsila aj klasiku. Ešte zopár pokusov a bude zo mňa odborník. Moja bola bez lepku.
Korpus 2x: | ||
8 | kusy | vajce |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
9 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
Nálev : | ||
500 | millilitrov | malinový sirup |
100 | millilitrov | voda |
50 | millilitrov | rum |
1⁄2 | čajová lyžička | punčová aróma |
´Dokončenie: | ||
2 | kusy | malinový džem |
2 | kusy | punčová poleva |
100 | gramov | maliny |
Korpus 24 cm:
Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, krátko zašľaháme po jednom žltku. Na koniec zľahka ručne primiešame preosiatu múku. Moja bezlepková verzia bol mix (3PL bezlepková múka, 3PL ovsená múka bez lepku a 2 PL mleté mandle)

Hmotu preložime do formy vystlanej papierom na pečenie, moja mala priemer 24 cm, boky nevymastujeme.

Pečieme pri teplote cca 165°C, cca 60 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Takto upečieme 2 korpusy. Na ten druhý by stačila aj dávka zo 6 vajec. Lebo po prekrojení budeme potrebovať 5 plátov. Upečené korpusy necháme vychladnúť.

Nálev:
Vymiešame nálev z malinového sirupu, prevarenej vody a punčovej aromy. Vychladnuté korpusy prerežeme dvakrát.
Plnenie:
Budeme striedať korpus, džem, poliaty korpus, džem, korpus, džem, poliaty korpus džem a posledný plát.
Spodný plát preložíme na podložku a potrieme džemom

Prikryjeme druhý plát, ktorý statočne polejeme nálevom.

Opäť potrieme džemom a preložíme plát, ktorý nebudeme polievať, znova džem a na ten štvrtý plát, ktorý polejeme nálevom. Opäť džem a posledný korpus. Riadte sa podľa hotového rezu.

Poleva:
Na záver pripravíme polevu podľa návodu na obale a rozotrieme ju na vrch torty, ak spravite hustejšiu verziu budete mať aj pekné stekance. Moja bola trosku riedšia, stekance slabšie.

Moje zdobenie bolo veľmi jednoduché


Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty