reklama

Točená punčová torta

Pridal/a Kamila dňa 03. 12. 2019 - 14:11 - Recepty Kamila
Točená punčová torta, Recepty na torty, Kamila

Kamila


reklama

Recept s fotopostupom na efektnú punčovú tortičku. Bol to môj prvý pokus o punčový, ešte nie je dokonalý, lebo som odolávala punčovej arome a šetrila rumom, tak či tak bola výborná.

Ingrediencie
Korpus na točenie:
7 kusy vajce
7 polievkové lyžice kryštálový cukor
7 polievkové lyžice bezlepková múka
1⁄2 balík prášok do pečiva
Sirup:
500 millilitrov malinový sirup
100 millilitrov rum
50 millilitrov voda
1 čajová lyžička punčová aróma
Okrúhly korpus:
5 kusy vajce
5 polievkové lyžice kryštálový cukor
5 polievkové lyžice bezlepková múka
Dokončenie:
2 kusy malinový džem
2 kusy punčová poleva
Postup

Korpus na točenie:

Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko prišľaháme žltka a už len zľahka ručne múku zmiešanú s práškom na pečenie. Môžete zafarbiť pár kvapkami potravinárskej ružovej, ja som nefarbila. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote ccca 190°C 15 -18 minút, alebo podľa skúsenosti s o svojou rúrou. Korpus necháme vychladnúť.

Sirup:

Sirup zmiešame s rumom a prevarenou, vychladenou vodou a  punčovou arómou. V prípade potreby pridáme ešte rum a druhú čajovú lyžičku punčovej arómy. 

Točenie:

Vychladeny korpus dôkladne popolievame sirupom, potom  naň rozotrieme cca 3/4 džemu,a si posačí tenšia vrstva ako ta moja. Korpus pozdlžne rozrežeme na 5 častí (ja som dala 4 a bolo to vysoké a malý priemr som mala ..., dopekala som ešte jedne malý korpus) Pri piatich častiach by ste mali mať tortičku nižšiu ako moja ale dostatočného priemeru okolo 22 -24 cm?

Zrolujeme prvý pás, umeistnime ho na tácku a postupne prikladáme ďalšie pásy, tak aby za sebou tesne nasledovali. Stiahneme rafikom a dáme do chladničky. 

Okrúhly korpus:

Ten pečieme podľa toho, na aký priemer sa nám podarilo stočiť pásy korpusu. Ja osm robila z 5 tich vajec priemer cca 22 cm. 

Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko prišľaháme žltka a už len zľahka ručne múku . Pečieme v okrúhlej forme vystlanej papierom na pečenie pri teplote ccca 170°C 45-50 minút, alebo podľa skúsenosti s o svojou rúrou. Korpus necháme vychladnúť.

Dokončenie:

Vychladený okrúhly korpus zarovnáme, prerežeme napoly. Vychladenú točenú časť potrieme tenkou vrstvou džemu a prekryjeme plátom, ten som tiež trochu polilala zvyšný sirupom. Prevrátime celú tortu na ruhý podnos, opäť točenú čast potrieme džemom, priložme druhým plátom. Podľa potreby okraje zarovnáme.

Pripravíme polevu podľa návodu na obale a rozotrieme na vrch torty, môžeme vytvoriť stekance. Po stuhnutí ozdobíme podľa fantázie.

Doplňujúce obrázky
Točená punčová torta, Recepty na torty, Kamila, 1

Kamila

Točená punčová torta, Recepty na torty, Kamila, 2

Kamila

Točená punčová torta, Recepty na torty, Kamila, 3

Kamila

Točená punčová torta, Recepty na torty, Kamila, 4

Kamila

Točená punčová torta, Recepty na torty, Kamila, 5

Kamila

Točená punčová torta, Recepty na torty, Kamila, 6

Kamila

Točená punčová torta, Recepty na torty, Kamila, 7

Kamila

Točená punčová torta, Recepty na torty, Kamila, 8

Kamila

Točená punčová torta, Recepty na torty, Kamila, 9

Kamila

Točená punčová torta, Recepty na torty, Kamila, 10

Kamila

Celkový čas
1 hod, 50 minút
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama