
Kamila
Recept s fotopostupom na efektnú punčovú tortičku. Bol to môj prvý pokus o punčový, ešte nie je dokonalý, lebo som odolávala punčovej arome a šetrila rumom, tak či tak bola výborná.
Korpus na točenie: | ||
7 | kusy | vajce |
7 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
7 | polievkové lyžice | bezlepková múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Sirup: | ||
500 | millilitrov | malinový sirup |
100 | millilitrov | rum |
50 | millilitrov | voda |
1 | čajová lyžička | punčová aróma |
Okrúhly korpus: | ||
5 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
5 | polievkové lyžice | bezlepková múka |
Dokončenie: | ||
2 | kusy | malinový džem |
2 | kusy | punčová poleva |
Korpus na točenie:
Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko prišľaháme žltka a už len zľahka ručne múku zmiešanú s práškom na pečenie. Môžete zafarbiť pár kvapkami potravinárskej ružovej, ja som nefarbila. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote ccca 190°C 15 -18 minút, alebo podľa skúsenosti s o svojou rúrou. Korpus necháme vychladnúť.
Sirup:
Sirup zmiešame s rumom a prevarenou, vychladenou vodou a punčovou arómou. V prípade potreby pridáme ešte rum a druhú čajovú lyžičku punčovej arómy.
Točenie:
Vychladeny korpus dôkladne popolievame sirupom, potom naň rozotrieme cca 3/4 džemu,a si posačí tenšia vrstva ako ta moja. Korpus pozdlžne rozrežeme na 5 častí (ja som dala 4 a bolo to vysoké a malý priemr som mala ..., dopekala som ešte jedne malý korpus) Pri piatich častiach by ste mali mať tortičku nižšiu ako moja ale dostatočného priemeru okolo 22 -24 cm?
Zrolujeme prvý pás, umeistnime ho na tácku a postupne prikladáme ďalšie pásy, tak aby za sebou tesne nasledovali. Stiahneme rafikom a dáme do chladničky.
Okrúhly korpus:
Ten pečieme podľa toho, na aký priemer sa nám podarilo stočiť pásy korpusu. Ja osm robila z 5 tich vajec priemer cca 22 cm.
Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko prišľaháme žltka a už len zľahka ručne múku . Pečieme v okrúhlej forme vystlanej papierom na pečenie pri teplote ccca 170°C 45-50 minút, alebo podľa skúsenosti s o svojou rúrou. Korpus necháme vychladnúť.
Dokončenie:
Vychladený okrúhly korpus zarovnáme, prerežeme napoly. Vychladenú točenú časť potrieme tenkou vrstvou džemu a prekryjeme plátom, ten som tiež trochu polilala zvyšný sirupom. Prevrátime celú tortu na ruhý podnos, opäť točenú čast potrieme džemom, priložme druhým plátom. Podľa potreby okraje zarovnáme.
Pripravíme polevu podľa návodu na obale a rozotrieme na vrch torty, môžeme vytvoriť stekance. Po stuhnutí ozdobíme podľa fantázie.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty